Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lupta cu inactiunea. Cateva provocari pentru dezvoltarea personala

Tags: dezvoltarea personala, creativitate, zona de confort

Ca oameni, este esential sa ne supunem constant unor provocari invatand lucruri noi, dobandind noi aptitudini, asumandu-ne riscuri calculate si experimentand cu eul nostru creator. De ce ni se pare totusi atat de greu sa ne depasim limitele si sa iesim din zona noastra de confort?

La baza pare sa stea un proces de care nu prea avem cum sa scapam. E acea perioada in care noi nu vom obtine rezultate bune findca suntem la inceput si invatam ceva nou. E un lucru perfect normal insa nu ne va face placere deoarece vom refuza sa acceptam ca dam gres chiar daca acest aspect face parte din procesul de invatare.

Prin urmare, preferam de multe ori sa ramanem in zona noastra de confort, refuzand sa incercam ceva nou care ne-ar aduce atat de aproape de posibilitatea de a da gres.

Problema e ca cei care raman deseori in zona de confort si iau astfel de decizii care conduc la stagnare vor descoperi ca sunt din ce in ce mai putin eficienti. Pentru a creste trebuie sa ne asumam riscuri calculate, sa capatam indemanari noi si sa ne depasim limitele patrunzand in zone care nu ne mai sunt familiare.

Trebuie sa lasam loc in vietile noastre pentru a testa idei noi, pentru a deprinde noi aptitudini in afara orelor de serviciu si pentru a creste toleranta fata de felul in care ne percep ceilalti.

Aceste intrebari ar trebui sa ne ajute sa analizam modul in care ne petrecem in prezent timpul:

- Rezervam timp pentru a invata lucruri noi?
- Interactionam periodic cu idei care ne provoaca si care ne stimuleaza creativitatea?
- Ne oferim singuri provocari impunandu-ne obiective care sa ne faca sa iesim din zona de confort?


Cu cat mai mult succes avem, cu atat mai mult vom simti nevoia sa ne punem ego-ul la adapost impreuna cu reputatia. Trebuie sa depasim insa aceasta tendinta si sa nu o lasam sa ne paralizeze prin lipsa actiunii. Dezvoltarea noastra personala depinde de abilitatea de a pasi in afara zonei de confort si de a face lucrurile necesare.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016