Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Optimismul poate sa-ti afecteze sanatatea si afacerea

Tags: marketing, optimism, sanatate, plan b

Este optimismul cu adevarat ingredientul secret al succesului? Ani la randul am auzit ca afacerea si dezvoltarea personala tin de optimism. Dar cercetarile arata ca exista si dezavantaje ale privirii mereu indreptate spre soare.
Fie ca optimisitii au sau nu sanatatea mai bune (de discutat), atitudinea lor nu este buna pentru sanatatea afacerii. Poti zambi catre vasul tau corporatist cuprins de apele inghetate ale oceanului, dar tot te vei scufunda. 
 
De ce insistam ca prea mult optimism strica? Din doua motive.
 
1. Optimistii nu planifica pentru momentele cand totul merge prost.
 
Persoanele care sunt cuplate la izvoarele de fericire ale lumii sunt setate sa creada ca totul va decurge conform planului. Modelele de business se schimba insa mai rapid ca niciodata. Vechile reguli si solutii nu se mai aplica. Optimistii sunt mai putin predispusi sa faca un plan B, caci nu cred ca vor avea nevoie de unul. Daca ai o echipa plina de optimisti, te vei misca mai greu.
 
2. Optimistii sunt prea pozitivi pentru a avea grija de ei.
 
Optimistii aplica putearea gandirii pozitive si asupra propriei sanatati. Vedem o corelare mai mare intre optimisti si carcateristici ale unui stil de viata nesanatos: sunt mai putin predispusi sa tina diete, sa doarma cat trebuie, sa faca sport, pentru ca, evident, cred ca totul va fi bine. 
 
Care este solutia: echilibreaza-ti echipa, astfel incat sa includa si optimisti si persoane care se opun cu usurinta. Pe langa atitudini pozitive, ai nevoie si de o contragreutate. Daca te intrebi mereu „Si daca?’, sunt riscuri mai mici sa ajungi la „Si acum?”.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016