Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa pari mai destept in 7 pasi

Tags: dezvoltare personala, cum sa pari mai destept, limbajul trupului, inteligenta, umor, amabilitate

Cu totii vrem sa parem destepti. Cu totii vrem sa fim respectati si admirati. Dar uneori gresim si aparem fie aroganti, fie nesabuiti. Este cazul atunci sa citim un mic ghid pentru a ne feri de capcane exagerarilor de comportament.
1. Pune-ti gramatica la punct

Mare parte din comunicarea zilelor noastre are loc in scris. Mesaje si emailuri – acestea sunt baza interactiunii umane. Pentru a face o buna impresie, trebuie sa stii sa faci acordul, sa folosesti „pe”-ul unde trebuie si sa stii cand sa scrii un „i” sau cu doi „i”.

2. Imbraca-te sa impresionezi

Un alt aspect al impresiei pe care vrei s-o alsi tine de cum te imbraci pentru intalnirile directe. Stiu ca hanoracele sunt comode, la fel si tenesii rosi, numai ca poarta-i la sala sau in parc. Ia-ti o camasa si niste pantofi, plus o pereche de blugi clasici. Asa esti imbracat casual, nu prea comod. Daca nu stii care este codul vestimentar pentru intalnire, alege o tinuta smart.

3. Tacerea este de aur

“Daca taceai, filosof ramaneai”, spune proverbul. Sa nu crezi ca, daca vorbesti mult, ii impresionezi pe oameni cu inteligenta ta. Chiar daca stii ce vrea sa spuna autorul, inetrvino numai cand poti impresiona. Cand nu cunosti subiectul, vei da dovada de inteligenta daca vei recunoaste deschis asta, in loc sa mimezi omniscienta.

4. Amabilitatea conteaza

Daca nu poti spune ceva dragut, mai bine nu mai deschide gura, spune Bocanila in Bambi. Nimeni nu pare destept cand le inchida gura altora. Sa fii dragut cu ceilalti este important si daca vrei sa-ti faci aliati.

5. Limbajul trupului

Acesta este un factor extrem de important, caci limbajul trupului le spune oamenilor ce gandesti, chiar si atunci cand nu vorbesti. Expresiile chipului tau te dau de gol cand esti suparat, jignit sau nervos. Asa ca le vei usura munca celor care vor dori sa te manipuleze, sa se foloseasca de sentimentele tale.

6. Nu uita sa razi

Simtul umorului este un atribut important. Daca poti sa te alaturi altora la sesiunile lor de ras, vei deveni mai usor un membru al grupului. 

7. Fii increzator

Increderea in propriile forte este o parte importanta a atitudinii de om destept. Poti sa ai o inteligenta medie, daca esti relaxat si te bazezi din plin pe ceea ce spui, vei parea inteligent. Gandeste-te la tine numai in termeni pozitivi si asa te vor vedea si cei din jur.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 12 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016