Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti cresti vizibilitatea la munca

Tags: marketing, dezvoltare personala, vizibilitate la locul de munca

Obisnuiesti sa zbori sub radar la birou? Crezi ca invizibilitatea te va ajuta sa-ti pastrezi slujba? Acest lucru nu mai este valabil. Cea ma buna strategie este acum sa-ti dai seama cum sa cresti vizibilitatea la munca.
In plus, daca ai o slujba repetitivam poti cere activitati alternative pentru a sparge monotonia zilelor. Indiferent de slujba, este dificil sa facei acelasi lucru cat e ziua de lunga, chiar daca adori ceea ce faci si te dai in vant si dupa clienti. Daca vei cere sa faci altceva, ceva ce te va ajuta sa-ti dezvolti abilitatile, vei eisi in evidenta.
 
Daca ai prea putine de facut si astepti mai multe oportunitati, daca ceri ceva de lucru te va ajuta sa cresti in timpul urmatoarei sarcini. 
 
Daca te gandesti sa-ti cauti un job nou, fa o cerere in care sa mentionezi cea mai provocatoare sarcina posibila.
 
Ideea este sa nu stai relaxat sa astepti ca managerul sa-ti propuna ceva noi. Aceasta abordare este intotdeauna gresita.
 
Si managerul tau este ocupat si, desi dezvoltarea ta personala si profesionala este importanta pentru el, nu-ti poate citi mintea. 
 
Ai dreptul sa-ti pese de cariera ta si de dezvoltarea personala si vizibilitatea la locul de munca.
 
Patru pasi sa-ti cresti vizibilitatea la munca
 
- cere sarcini cu mai multe responsabilitati pentru a arata ca le meriti si ca abilitatile tale nu sunt utilizate la capacitate maxima. Da-i managerului cateva sugestii specifice privind modul in care crezi ca vei contribui la imbunatatirea eficientei departamentului sau crearea unui nou proces sau a unei noi metode. Fa in asa fel incat sa-i fie usor sa te ajute;
 
- ofera-te voluntar sa reprezinti departamentul la sedinte, comitete si proiecte. O abordare proactiva fata de munca este mereu observata de sefi. Daca lucrezi cu mai multe echipe, iti evidentiezi si talentele transfunctionale. Ceea ce iti va fi de ajutor cand apare vreo sansa de promovare;
 
- fa-ti o relatie cu seful. Intreba-l regulat daca are sau nu nevoie de tine. Cere-i parerea si ofera-i sugestii. Nu trebuie sa impartasesti secrete ale vietii tale private, dar o relatie frumoasa conteaza pentru succesul si vizibilitatea ta;
 
- cere sansa de a participa la seminarii si cursuri de formare. Cere sa fii inclus in asociatiile de dezvoltare profesionala relevante si sa participi la evenimentele organizate de acestea.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016