Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu e bine sa amanam

Tags: dezvoltare personala, dezvoltare afacere, incredere, viitor, proiecte

Cum arata pentru tine momentul potrivit? O sa fie vara aceasta? Sau poate la toamna? Poate ca asteptam ca cele zece conditii impuse de noi sa se implineasca? Si daca nu se implinesc? Ce facem atunci cand contextul acela optim pe care il asteptam nu se iveste? Amanam si mai mult?
Exista situatii in care asteptarea da roade. Dar exista si cazuri in care entuziasmul dispare odata cu trecerea timpului, iar oportunitatile initiale par sa se diminueze pe masura ce noi gasim si mai mult timp sa amanam ceea ce ne-am propus sa facem la inceput.

De aceea, in general, e bine sa incepem un proiect sau o afacere cat mai devreme. Nu e cea mai usoara decizie, insa e cel mai bun pas. Fiindca doar atunci vom vedea ca ne inselam in privinta drumului pe care credeam ca il stim deja pe de rost.

Realitatea concreta va avea grija sa ne aminteasca de un vechi proverb romanesc: Socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Iar acest lucru nu e ceva rau, dimpotriva. Atata vreme cat privim in jurul nostru si ne dam seama ca oportunitatile sunt la tot pasul, vom intelege ca multe drumuri sunt bune, in afara de cel ales de noi initial.

E foarte greu sa ne organizam fiecare pas, iar cand ducem o afacere catre necunoscut, ne vom da seama ca factorii necunoscuti sunt foarte multi si ca mult mai importanta va fi abilitatea de a ne adapta din mers decat o planificare riguroasa pe care ne va fi imposibil sa o urmam sau sa o aplicam in anumite momente.

Asa ca aceasta deschidere catre nou, catre necunoscutul adus de viitor, e si cea care ne ajuta sa incepem cu incredere proiectele noi, pregatiti sa depunem eforturi consistente si fara sa uitam ca nu intotdeauna directia initiala va fi si cea finala.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016