Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu reusim sa economisim. 5 obiceiuri nocive pentru bugetul nostru

Tags: finante, plan financiar, datorii, buget, cheltuieli, economii, salariu

Cu pixul pe hartie, asa ar trebui sa tinem cea mai buna evidenta a cheltuielilor noastre. Luna de luna si zi de zi, sa ne asiguram ca stim unde se duc banii si ca scapam de vesnica supriza: "Oare unde s-au dus banii?".


Lasand la o parte cheltuielile lunare de tipul utilitatilor si al facturilor pentru diferite servicii, exista mai multe obiceiuri costisitoare de care nici nu ne mai dam seama.

Iata 5 motive care ne tin de multe ori departe de bugetul pe care ni l-am dorit pus deoparte sau disponibil la final de luna:

1. Cheltuim peste masura.

Cheltuim bani pe care nu-i avem daca in prezent nu tinem cont si de ziua de maine. Ne falimentam in viitor actionand gresit in preznt. Trebuie sa urmarim in fiecare zi pe ce cheltuim si sa ne dam seama in ce masura avem nevoie cu adevarat de ceea ce cumparam.

2. Nu economisim suficient.

Nu mai avem cum sa economisim fiindca nu tinem cont de cat si cum cheltuim. Este demonstrat ca, in general, cu cat avem mai multi bani, cu atat mai multi vom cheltui. Sa punem atunci deoparte o anumita suma de bani si sa ne imaginam ca nu exista si nu a existat vreodata pe fluturasul de salariu.

3. Avem datorii foarte mari.

Chiar daca unele datorii ne pot aduce si castiguri (daca achizitionam o casa sau ne indatoram pentru a incepe o afacere), exista intotdeauna si varianta in care am cheltuit fara sa avem un plan si am acumulat datorii pe care in prezent ni se pare imposibil sa e mai achitam.

4. Nu avem un plan.

Fara un plan financiar, nu vom putea sa ne gestionam banii in mod eficient. Un plan financiar trebuie sa fie un element care sa faca parte din viata noastra si care sa devina un instrument pretios de lucru.

5. Traim azi si uitam de ziua de maine.

Nimeni nu vrea sa se gandeasca la pensie cand se afla inca in floarea varstei, insa vom ajunge si acolo asa ca e necesar sa economisim si sa nu ne indatoram. Sa scapam de atitudinea "Cumpar acum, imi fac griji mai tarziu!" si sa o inlocuim cu cea care ne ajuta sa economisim.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016