Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deciziile bazate pe emotii sunt rareori bune

Tags: dezvoltare personala, decizii, emotii, hotarari, riscuri

De cate ori n-am fost atat de hotarati sa luam o decizie definitiva? De cate ori nu am luat decizii fiind fie prea suparati, fie prea entuziasmati? Si, mai ales, de cate ori nu am regretat toate deciziile luate cand ne aflam in una din cele doua stari extreme?
Cum facem sa evitam astfel de situatii? Nu e greu daca ne reamintim de fiecare data ca trebuie sa ne amanam decizia pana cand vom reusi sa privim totul mult mai detasat. In fond, a nu lua pe moment o decizie e tot o decizie.

E bine sa ne aruncam uneori cu capul inainte, sa nu analizam totul pana la ultimul detaliu, insa a-ti asuma un risc mai mic te poate duce mult mai departe decat a-ti asuma niste riscuri mari carora sa nu le poti face fata ulterior.

Deciziile care au la baza emotii foarte puternice nu privesc o situatie in ansamblu si nici nu dau atentie detaliilor. Insa detaliile fac diferenta, iar un amanunt care ne scapa din vedere in astfel de imprejurari poate insemna totul.

Directiile pe care le alegem depind de momentele in care luam aceste decizii. Sa nu uitam ca toate aceste hotarari au consecinte. Fara sa ne fie frica, sa invatam sa ne asumam niste riscuri calculate. Nu spune nimeni ca trebuie sa mergem pe carbuni incinsi, dar daca putem gasi o alternativa, de ce sa nu avem rabdare si sa preferam, in schimb, sa incercam sa alergam peste jarul nestins?

O judecata educata se afla la polul opus fata de o decizie luata in baza unor emotii foarte puternice. In acelasi timp, emotiile castiga astfel in fata inteligentei si ne fac sa vedem doar o mica parte a problemei sau a situatiei cu care ne confruntam.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016