Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din ce vine forta de a reusi

Tags: pasiuni, forta, buna dispozitie, fericire

E nevoie de forta pentru a continua sa muncim atunci cand situatia se ingreuneaza. E nevoie de forta in fata celor mai aspre conditii. E nevoie de forta pentru a fi politicos cu cineva care nu e. E nevoie de putere sa spunem adevarul atunci cand o minciuna ar putea sa ne scape de probleme. E nevoie de putere pentru a renunta la placerea pe termen scurt pentru castigul pe termen lung.


Cand reusim sa rezistam in toate aceste imprejurari, cand reusim sa ne demonstram ca suntem capabili de acesti pasi atat azi, cat si maine, drumul nostru se va construi din cele mai puternice pavele.

Iata cateva dintre lucrurile pe care le putem depasi:

1. Continuam sa lasam aceleasi neplaceri sa ne strice fiecare zi.

Nu ai de ce sa lasi regretele sa iti strice buna dispozitie si nu ai de ce sa permiti unui context nefavorabil sa iti rapeasca orice sansa la fericire. Poti folosi trecutul pentru a deveni un om mai puternic. Bucura-te de ceea ce exista deja si schimba lucrurile care nu iti plac. Ia intelepciunea pe care ti-o ofera lectiile din trecut si gandeste-te ca astazi esti cu o treapta mai sus decat ai fost ieri.

2. Lasam durerea din trecut sa ne obsedeze.

Trebuie sa stim ca durerea face parte din viata si ca este ceea ce ne face umani. Ne formeaza in aceeasi masura in care ne formeaza iubirea sau fericirea. Nu trebuie sa uitam ce s-a intamplat in trecut, dar nici nu trebuie sa ii dam voie trecutului sa ne distruga. Trebuie ca noi sa fim cei care cuceresc durerea, si nu invers.

3. Ne ignoram pasiunile.

Asa cum corpul nostru se hraneste cu mancare, tot asa si inima, mintea si spiritul nostru au nevoie de hrana. Iar aceasta apare atunci cand ne traim pasiunile, cand facem ceea ce ne place si cand ne regasim cu adevarat tocmai prin pasiunile pe care nu le mai amanam facand compromisuri cu noi insine.

Nu lasa ceea ce exista deja sa stea in calea lucrurilor care ar putea fi. Nu renunta la ceea ce te motiveaza si nu uita ca un om care se concentreaza asupra pasiunilor sale este mai puternic decat momentul prezent.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016