Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Educa-ti viata in cel mai frumos stil. Obiceiuri pe care sa le incepi acum

Tags: schimbare, frumusete interioara, obiceiuri, dezvoltare personala, furie

O poveste veche spune ca fiecare om are in el doi lupi. Unul dintre lupi reprezinta toate sentimentele de ura, de furie, de tristete si de deznadejde. Celalalt lup este cel care are in el toate sentimentele frumoase: bunatatea, compasiunea, iubirea, increderea, bucuria. Intre acesti doi lupi incepe sa se duca o lupta din momentul in care omul se naste. Intrebat de un copil care dintre cei doi lupi castiga, povestitorul ar fi raspuns:"Cel pe care il hranesti".
Sa hranim, asadar, lupul cel bun, prin cateva obiceiuri frumoase:

1. Tot ce faci sa fie facut cu bunatate. Orice ai face, totul va fi facut mai eficient daca adaugi bunatate sau pasiune. Cuvintele vor avea un efect mai puternic daca sunt spuse cu blandete. Faptele bune pe care le faci intr-un moment pot avea o influenta pozitiva care sa se rasfranga asupra intregii vieti.

2. Alege fericirea. Daca poti gasi bucurie in a nu face nimic, inseamna ca o poti gasi in orice. Invata sa traiesti bucuria fara motiv si vei putea crea bucurie pentru orice motiv. Nu uita ca bucuria si fericirea nu sunt intotdeauna rezultatul unor lucruri bune, ci uneori sunt cauza unor lucruri bune. Nu ai nevoie de nimic special pentru a fi fericit in afara de alegerea de a fi. Nu lasa lumea inconjuratoare sa te scufunde in marea ei de negativitate.

3. Invata sa iti gestionezi furia. Cand altcineva te infurie, respira adanc de cateva ori, stai linistit si gandeste-te cateva clipe. Incearca sa constientizezi sursa reala a furiei tale. Furia vine din interior catre exterior. Nu uita ca trebuie sa ne vindecam pe noi inainte de a-i putea ajuta pe ceilalti. Crestem si invatam sa ne dezvoltam fericirea atunci cand ne asumam responsabilitatea pentru schimbarea propriei persoane si pentru modul in care reactionam fata de actiunile celorlalti.

4. Asuma-ti o parte din raspundere pentru modul in care te trateaza ceilalti. In general, oamenii ne trateaza asa cum dorim noi sa ne trateze. Mai intai vor testa sa vada ce acceptam si ce nu, iar mai apoi ne vor trata asa cum le dam voie. Nu le putem controla actiunile, insa putem controla ce toleram.

5. Nu uita de frumusetea interioara. Actiunile noastre reprezinta cine suntem noi in interior. Sa iubim cine suntem - sa fim fericiti, buni, inteligenti intr-un mod frumos, unici intr-un mod atragator, sa iubim fermecator si sa fim amuzanti intr-un mod minunat.


Ne uitam la alti oameni pe care poate nu-i mai recunoastem dupa ani si ne intrebam cum de au reusit sa se schimbe atat de mult. Sa nu uitam ca aceste schimbari majore, atat la interior, cat si la exterior, nu se produc numai in cazul vedetelor. In fiecare zi, in fiecare minut, in fiecare secunda, cineva munceste sa isi schimbe viata in bine.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016