Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli la job care-ti afecteaza cariera

Tags: marketing, dezvoltare eprsonala, job, cariera, mituri despre job, slujba de vis

Ai crede ca nu conteaza ce faci pe 20 si ceva de ani, asa-i? Ca este, oricum, un deceniu incarcat de nebunie, incercari, esecuri si ca te vei pune tu pe picioare dupa 30 de ani. Gresit, spun expertii. Iata si de ce.
Mitul 1: Nu conteaza ce faci la 20 de ani.
 
Daca amani sa-ti incepi viata, nu o mai face. Fa alegeri deliberate in privinta job-ului, a orasului in care vrei sa traiesti. Ia-o ca pe un fel de repetitie generala. Nu este inca nimic definitiv, dar nicio gluma, caci influenteaza spectacolul in sine.
 
Mitul 2: Trebuie sa descoperi cariera ideala, apoi sa te angajezi.
 
Prea multi tineri cred ca trebuie sa afle ce vor sa se faca atunci cand vor creste, inainte sa se angajeze. In schimb, expertii recomanda sa-ti creezi un capital de identitate - piese de experienta pe care le aduni pentru a-ti construi, in timp, o identitate, o cariera.
 
Mitul 3: Poti face orice vrei.
 
Inainte sa sari in sus si-n jos de bucurie, fii realist in legatura cu abilitatile si tintele tale. Sentimentul ca esti liber de orice constrangere poate fi imbatator, dar nu este adevarat.
 
Mitul 4: Daca-ti gasesti slujba perfecta, nici nu vei simti ca muncesti.
 
Acele postere de pe Pinterest care-ti spun sa faci zilnic ceea ce-ti place sunt dragute, asa-i? Dar ele submineaza un adevar incontestabil al vietii: munca e munca, chiar daca jobul tau este sa coordonezi excursii cu caiacul.
 
Poti face asa: fie iti urmezi pasiunea si munca nu va mai parea grea, fie te legi cu lanturi de nefericire de un birou. 
 
Mitul 5: Poti pune mana pe slujba de vis un pic mai incolo.
 
Multi oameni peste 30 de ani regreta ca nu si-au explorat suficient optiunile carieristice. 'Mi-ar fi placut sa-mi aiu mai multe riscuri in cariera, atunci cand am avut sansa'.
 
Si asta pentru ca angajatorii sunt dispusi sa-si asume riscuri cand esti tanar si proasopat, dar se uita chioras la tine cand ai 30 de ani si inca explorezi necunoscutul.
 
Nu stam in fata unei linii de productie pe care curg job-urile. Noi trebuie sa punem laolalta piesele din care suntem compusi. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016