Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imbunatatesti aceste lucruri la tine in fiecare zi?

Tags: dezvoltare personala, minte, spirit, emotii, energia emotionala

Putem excela in ceea ce facem doar daca ne preocupam de acel lucru indeajuns de mult si daca investim atat cat trebuie, invatand in permanenta si devenind din ce in ce mai buni pe zi ce trece.


Procesul de invatare nu se incheie odata cu scoala, iar diferenta intre cei care stagneaza si cei care se autodepasesc este tocmai aceasta atitudine proactiva. Timpul nu sta in loc, asa ca fiecare minut pe care il folosim pentru noi va aduce cu sine rezultatele dorite.

Investeste zi de zi in lucrurile de mai jos si vei vedea in ce mod viata ta va fi influentata:

1. Sanatatea fizica. Fa in fiecare zi ceva pentru sanatatea corpului tau. In loc de doua ore petrecute in fata televizorului sau in fata computerului, ce spui de o plimbare de 20 de minute? Gaseste-ti timp acolo unde crezi ca nu ai si vei descoperi cat de mult conteaza acest putin pentru care nu-ti gasesti niciodata... timp!

2. Emotii. Este esential sa ne folosim cu intelepciune energia emotionala. Modurile prin care energia emotionala poate fi consumata sunt nenumarate: cele 24 in care ne gandim la vestile proaste pe care le-am primit, traficul de zi cu zi, termene-limita prea scurte, oameni toxici. Incearca sa ai langa tine oameni care te motiveaza si care te inspira, nu oameni care te deprima si te demotiveaza. Daca tipul de la radio te enerveaza, de ce-l mai asculti?

3. Mintea. Mintea este ca un muschi: are nevoie de exercitiu. Poti invata un lucru nou in fiecare zi? Bineinteles ca poti. Chiar daca e mai mic sau mai mare, nu conteaza. Chiar daca lucrurile pe care le aflam ni se par uneori marunte, e bine ca procesul de invatare sa fie un antrenament continuu pe care-l facem pentru a ne pastra mintea activa si pentru a o mentine sanatoasa.

4. Spiritul. Nu trebuie sa meditezi trei ore pe zi sau sa mergi sa te rogi in varful unui munte. Poti fi agnostic sau poti crede in Dumnezeu. Important este sa incerci sa te conectezi cu o forta mai mare decat tine, iar asta inseamna ca iti poti face timp intr-o zi sa privesti padurea care te inconjoara, cerul senin sau, dimpotriva, pregatit de furtuna, sau chipul unui alt om in care recunosti firea intregii omeniri. Fii zi de zi recunoscator pentru ceea ce ai deja.

5. Relatiile cu ceilalti oameni. Relatiile cu alte persoane se modifica in timp, fie in functie de noi, fie in functie de actiunile celorlalti. Dar ceea ce tine de noi putem face zi de zi fiindca uneori nu e nevoie sa scriem mai mult de patru randuri, sa dam un telefon si sa spunem cuiva ca ne lipseste.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016