Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa traiesti de la John Lennon

Tags: dezvoltare personala, viata, john lennon, lectii de viata, succes

Este imposibil sa nu fi fredonat, macar o data in viata, o melodie de la Beatles. Si este imposibil sa nu fi auzit de John Lennon si de al sau imn ''Imagine''. Ne place John Lennon pentru ca era dinamic, controversat, initiator de drumuri sau radical.
Dincolo insa de agitatia de la suprafata, exista in versurile lui o intelepciune mai profunda din care ne putem inspira.
 
1.”Life is what happens to you while you’re busy making other plans”. (Viata este ceea ce se intampla cand tu esti ocupat sa faci planuri, tr.n.)
S-a mai spus ca, daca esuezi cu un plan, ai planificat sa esuezi. Viata nu este o ruta directa spre ceva. Are multe intorsaturi. Daca ai insa un tel, un vis, un plan, acesta va fi busola ta. 

2. “Time you enjoy wasting, was not wasted”. (Timpul pe care l-ai pierdut distrandu-te nu e timp pierdut, tr.n.)
Nimic nu se pierde. Sa zicem ca ai o perioada extrem de agitata in viata, cativa ani in care faci tot felul de incercari, vrand sa stii cine esti cu adevarat, fara a avea nimic stabil. La sfarsitul lor, vei avea insa multe povesti pe care le poti reda.

3. “It doesn’t matter how long my hair is or what colour my skin is or whether I’m a woman or a man” (Nu conteaza cat de lung mi-e parul, ce culoare are pielea mea sau daca sunt barbat sau femeie, tr.n.)
Succesul nu este restrictionat la o anumita cultura sau gen. Nu poti deci sa folosesti atribute care te definesc ca om pentru a te scuza ca nu ai facut anumite lucruri. 

4. “A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.” (Un vis pe care-l visezi singur este doar un vis, Visul pe care-l visati impreuna este realitatea, tr.n.)
Visele nu sunt deloc distractive daca le tii doar pentru tine. Visele trebuie impartasite. Visele implinite trebuie sa fie o bucurie pentru toata lumea. 

5. “You don’t need anybody to tell you who you are or what you are. You are what you are!” (Nu ai nevoie de nimeni sa-ti spuna ceea ce esti. Esti ceea ce esti, tr.n.)
Nu-i mai asculta pe altii care-ti spun cine esti. Esti ceea ce esti si, pe masura ce inaintezi in varsta, cu atat trebuie sa stii mai multe despre tine. Acesta este drumul autodescoperirii. Aceasta este dezvelirea unicitatii. Aceasta este nasterea mandriei de sine.

6. “Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears” (Calculeaza-ti varsta dupa prieteni, nu dupa ani. Cantareste-ti viata dupa zambete, nu dupa lacrimi, tr.n.)
Bucuria. Fericirea. Compasiunea. Defineste-ti viata in functie de cei care sunt langa tine si de bunatatea cu care poti sa-i implinesti.

7. “There’s nowhere you can be that isn’t where you’re meant to be…” (Esti acolo unde ai fost destinat sa fii, tr.n.)
Nimic nu se intampla accidental. Exista un plan pentru fiecare dintre noi si, chiar si ceea ce pare a fi cea mai mare greseala, dupa un timp, se va dovedi a fi piesa perfecta din puzzle-ul vietii tale. Gandeste-te la un covor brodat manual: pe spate, o incurcatura de noduri, pe fata, o epopee de culori.

Si inca un citat pentru un final apoteotic: “I’m not afraid of death because I don’t believe in it. It’s just getting out of one car, and into another” (Nu mi-e frica de moarte, caci nu cred in ea. Cobor dintr-o masina si urc in alta, tr.n.).
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016