Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iubeste-ti viata asa cum e acum

Tags: perspectiva, fericire, punct de vedere, obiective, dezvoltare personala

Cunosc o multime de oameni care au plecat din tara. O multime de oameni care vor sa plece. O multime de oameni care vor pleca. Prea putini dintre cei care aleg sa plece in alta tara stiu deja ca vor fi fericiti acolo. Fiindca sunt deja fericiti aici.


Anul trecut, in timp ce eram in Bruxelles si admiram o priveliste pe care o invidiem uneori cand o zarim in fotografii, auzeam vorbindu-se despre "nefericirea de a fi singur printre straini". Mi-am spus atunci ceva in care cred si astazi: nefericit poti fi si acasa, printre cunoscuti. Nefericit poti fi oriunde.

La fel de bine, fericirea poate fi gasita si in mijlocul celei mai mari pustietati. Fiindca de prea putine ori are legatura cu mediul. E drept, mediul ne poate influenta. Insa un om care vede jumatatea plina a paharului va sti cum sa schimbe imprejurarile in bine si nu va alege sa se supuna conditiilor considerand ca e o victima a situatiei date.

De ce sa iti iubesti viata asa cum e acum? Fiindca asa cum e, cu bune si cu rele, poate fi schimbata. Fiindca daca intelegi ce ai deja acum, vei vedea cat de putin trebuie sa schimbi. Fiindca fericirea nu e un obiectiv de indeplinit si nu se gaseste la finalul a doua luni, ci e un mod de a vedea viata, indiferent de factorii externi.

1. Timpul investit in tine si in ceea ce vrei sa indeplinesti.

Cei mai intelepti si multumiti oameni sunt cei care isi respecta propriul timp si care se supara atunci cand il irosesc. Acestia invata sa il foloseasca din ce in ce mai eficient pe masura ce inainteaza in varsta. In general, cei mai multi oameni asteapta ca anumite conditii sa fie perfecte pentru a-si atinge un obiectiv sau pentru a incepe ceva. Insa intr-o buna zi isi dau seama ca acele conditii au intarziat sa apara, dar timpul nu a intarziat sa treaca pe langa ei.

2.  A trai in armonie cu tine.

Lumea poate parea tragica daca tot ceea ce faci e sa simti fara sa actionezi. Daca simti ceva si crezi in acel lucru insa nu-l traiesti inseamna sa te minti singur. Nu poti evita un adevar daca te muti dintr-un loc in altul. Nu ascunde cine esti cu adevarat fiindca adevarul despre tine te va ajuta sa cresti.

3. Bucuria si libertatea unei minti deschise la nou.

Perspectiva pe care o ai asupra lucrurilor este importanta fiindca de ea depinde sensul pe care il oferi propriei vieti. Nu uita ca oamenii sunt diferiti asa ca si perspectivele lor sunt diferite, iar a ta nu e singura care are sens. Cele mai multe intamplari in viata sunt simple interpretari ale unor experiente comune. Incepi sa faci alegerile potrivite atunci cand esti dispus sa vezi o situatie si prin ochii altora.  Si nu uita ca ceea ce pare corect acum poate fi gresit mai tarziu. Asa ca un punct de vedere rigid poate fi cat se poate de daunator.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016