Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectiile care ne schimba viata

Tags: asteptari, intuitie, responsabilitate, experiente, viata

Prin oricat de multe experiente am trece in viata, vom vedea ca, de cele mai multe ori, greul il ducem tot singuri fiindca sunt nenumarate lucruri pe care va trebui sa le simtim pe pielea noastra pentru a ramane cu o lectie care sa ne ajute mai departe in viitor.
Tocmai de aceea, atunci cand dam de un obstacol, e bine sa ne amintim ca il putem trece, ca nu trebuie sa fim dezamagiti daca alti oameni nu ne pot ajuta si sa incercam sa descoperim ca cea mai mare forta se afla chiar in mainile noastre.

Iata cateva aspecte ale unei vieti care ne poate transforma treptat in oameni puternici si echilibrati:

1. Intuitia

Uneori trebuie sa iesim din zona de confort daca vrem sa mergem mai departe sau sa descoperim cine suntem cu adevarat.  Intuitia noastra este un dar, un al treilea ochi, daca vreti. E bine sa fim atenti si la ce ne sopteste intuitia fiindca, de cele mai multe ori, ne indica un raspuns aflat in noi insine.

2. Responsabilitatea

In orice societate, responsabilitatea se regaseste sub diferite forme si impune diferite actiuni. Cand vine vorba de viata noastra, responsabilitatea ne apartine in totalitate si trebuie sa ne asumam lucrurile care nu functioneaza asa cum ne-am dori, fara sa ne invinovatim familia sau prietenii pentru nereusitele noastre. Atunci cand ne asumam responsabilitatea, intelegem ca, de fapt, sta in puterea noastra sa schimbam lucrurile in directia pe care ne-o dorim.

3. Asteptarile

Pe masura ce inaintam in varsta ne dam seama ca viata nu devine nici mai grea, nici mai usoara. Iar asta din cauza ca "greul" sau "binele" nu se intampla niciodata asa cum estimam noi in prezent. Iar acest fapt face ca viata sa fie mult mai interesanta. Iar cu o atitudine pozitiva vom fi rareori suprinsi in mod neplacut. In cele din urma, vom descoperi ca cele mai frumoase lucruri din viata noastra s-au intamplat cu totul altfel decat asa cum ne-am asteptat noi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016