Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri pe care intervievatorii ar vrea sa ti le poata spune

Tags: dezvoltare personala, cum sa te descurci al interviu, ce vor angajatorii sa stie

In cele mai bune interviuri, candidatii spun multe si intervievatorii putine, caci, nu-i asa, interviul se refera la candidat, nu la intervievator. Dar exista cateva lucruri pe care intervievatorii si-ar dori sa le spuna celor din fata lor, inainte ca batalia sa inceapa.
1. Vreau sa te pot placea.
 
Evident? Bineinteles, dar este si un punct nevralgic. Vreau sa lucrez cu oameni pe care-i plac si care ma plac. Asa ca: zambeste. Vreau sa avem contact vizual, sa stai drept in scaun si sa fii entuziast. Relatia dintre angajator-angajat este cu adevarat o relatie si incepe odata cu interviul (daca nu cumva chiar inainte).
 
Candidatul care face o buna prima impresie si aprinde o conexiune reala devine pestisorul de aur intr-un bol foarte mic. Poti avea calificari beton, dar, daca nu-mi place de tine, nu o sa te angajez.
 
Viata este prea scurta.
 
2. Nu vreau sa-mi spui imediat ca vrei slujba.
 
Vreau sa vrei slujba, dar nu inainte sa stii ce presupune ea. Poate vreau sa lucrezi 60 de ore pe saptamana sau sa calatoresti 80% din timp sau chiar sa fii subalternul cuiva cu mai putina experienta decat tine, asa ca stai un pic.
 
Indiferent cat de multa munca de cercetare ai facut, nu poti stii exact tot ce e legat de job.
 
3. Vreau sa pui o multime de intrebari despre ceea ce conteaza pentru tine.
 
Trebuie sa stiu daca sa te angajez sau nu, dar trebuie sa stiu si cat de bine ti se potriveste jobul.
 
Asa ca vreau sa ma intrebi multe: ce vreau sa realizezi in prima luna, ce atribute ii fac pe cei mai buni de la noi sa se evidentieze, ce poti face pentru rezultate remarcabile, cum vei fi evaluat... toate lucrurile care conteaza pentru tine si pentru mine si pentru afacerea mea.
 
Stii ce acorda valoarea muncii tale. Eu nu. Nu exista nicio alta metoda prin care poti sa aflii daca vrei cu adevarat slujba in afara de a ma intreba pe mine ce vrei sa stii.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016