Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Minciuni privind cariera pe care trebuie sa le uiti

Tags: dezvoltare personala, cariera, minciuni, minciuni in cariera

Majoritatea facem asta fara sa ne dam seama. Nu ne putem controla, ne vine la indeamana. Nu vorbim despre respiratie, clipit sau zambet, ci despre A MINTI. De la o mica minciuna nevinovata privind motivul intarzierii la birou, pana la o poveste inventata despre copilul nostru, spunem minciuni zilnic.
Unele minciuni nu sunt periculoase, dar exista o categorie care ne poate face rau: minciunile privind cariera.
 
Minciunile in cariera sunt sirete si dificil de identificat. De fapt, in majoritatea timpului, nu sunt identificabile ca minciuni deloc. De ce? Pentru ca, atunci cand vine vorba de cariera, nu ne placa sa admitem ca lucrurile nu functioneaza si ca am facut o greseala, asa ca ne mentim ca totul merge conform planului.
 
Dar minciuna are picioare scurte si, mai devreme sau mai tarziu, o sa trebuiasca sa fim onesti cu noi insine privind gradul de fericire pe care-l avem fata de cariera si viata noastra.
 
Iata cele mai intalnite minciuni pe care ni le spunem:
 
1. Sunt fericit aici unde sunt.
 
Esti cu adevarat fericit de slujba ta actuala? Este in regula sa spui NU. In ciuda orelor tarzii de lucru, a deadline-urilor imposibile, a sefului oribil si a sarcinilor diavolesti cu care te confrunti zi de zi, este usor sa-ti spui ca-ti place ce faci. De ce? Pentru ca schimbarea sperie.
 
Tanjim dupa rutina si familiar, asa ca, indiferent cat de rea este slujba, suntem inclinati sa ne spunem ca se poate si mai rau. Poate ca e adevarat. Dar stii ceva? Poate sa fie si mai bine.
 
2. Nu exista slujbe pe piata.
 
Auzi peste tot de reduceri de personal, asa ca este usor sa-ti zici ca e bine sa stai locului. In cele din urma, ai un job, asa ca trebuei sa fii recunoscator, nu? De fapt, lucrurile nu stau atat de rau pe cat ti-ai putea imagina.
 
La a-ti crea propria slujba te-ai gandit?
 
3. Nu sunt suficient de bun sa-mi iau un job nou.
 
Nu ai incredere in tine? Nu este usor sa-ti spui ca esti grozav, talentat si ambitios, dar stii ceva? Chiar esti. Tocmai de aceea ai deja un job.
 
4. Nu mai pun eu mana pe o slujba care sa plateasca asa de bine.
 
Ti-ai dat seama ca mai sunt pesti in ocean, dar vei putea obtine tu un salariu la fel de bun? Desi ai lucrat de ceva vreme aici si ai evoluat ceva in cariera pentru a ajunge la nivelul actual, sa stii ca mai exista companii dispuse sa plateasca. Iti castigi salariul pe merit, asa ca de ce te-ai teme sa-ti fie recompensata valoarea?!
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016