Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modelul de viata la care aspira cei mai multi dintre noi

Tags: dezvoltare personala, valori, perseverenta, incredere, succes, viitor

Am mers anul acesta la o conferinta la finalul careia ni s-a spus "Vedeti? Din pacate, acesta este modelul de viata la care aspira cei mai multi dintre noi". Ne uitam cu totii la niste imagini cu o statiune de lux. Imediat langa, fotografii ale unor triburi din Africa. Diferenta? De la cer pana la pamant.
Intr-o lume in care fericirea pare prestabilita si prescrisa de niste cadre cat se poate de evidente, organizatii intregi si oameni necunoscuti incearca sa faca dovada contrariului: o viata simpla iti poate asigura la fel de bine fericirea. Iar asta-mi aminteste de o replica dintr-un film vazut recent. Cineva, proaspat imbogatit, a cumparat o masina, iar intrebarea vanzatorului a spus totul: "Unde doriti sa o expuneti?".

Nu trebuie sa intelegem ca in spatele acestor tipologii lucrurile sunt albe si negre. Exista oameni bogati care inteleg ca fericirea lor nu tine de averile mostenite, dar si oameni care par sa nu aiba nimic si totusi au totul. Iata patru modificari simple prin care viata noastra se va imbogati:

1. Organizeaza-ti valorile.

Succesul unui om nu garanteaza multumirea acestuia. Un om care isi abandoneaza valorile pe drumul catre succes nu va fi fericit atunci cand va ajunge in varf. Fa o lista a valorilor importante pentru tine si actioneaza in functie de acestea.      


2. Exerseaza-ti perseverenta.

Nu rabdarea ne aduce mai aproape de obiectivul nostru, ci perseverenta. Atunci cand ceva nu functioneaza, trebuie sa insistam, sa gasim metode noi de a ne atinge tinta si de a continua sa muncim cu increderea ca vom reusi. Perseverenta exersata e secretul unui drum pe care multi nu-l inteleg.

3. Petrece-ti timpul cu oameni optimisti.

Oamenii care au incredere in viitor si in prezent si cei care stiu ca sunt inconjurati de oportunitati duc la bun sfarsit mult mai multe lucruri decat cei care isi verifica fiecare pas si care dau de zece ori inapoi inainte de a trece la fapte. Oamenii care gandesc pozitiv sunt si cei care te vor incuraja sa iti urmezi visul.

4. Gandeste-te la ce ai in jur.

Cei care se bucura de vieti bogate nu calatoresc neaparat peste mari si tari. Multi oameni inteleg ca si in orasul sau in tara lor pot fi facute lucruri importante si aleg sa isi imbunatateasca propriul colt de lume.


Binele pe care il facem pentru ceilalti si pentru comunitate se va reflecta intotdeauna asupra propriei vieti.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016