Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivele pentru care esti unde esti

Tags: dezvoltare personala, ganduri negative, sentimente negative, schimbare, teama

Viata este intr-o continua schimbare si se misca fara oprire. A fi blocat intr-o situatie este o alegere, nu viata e de vina. Nu sansele ne determina destinul, ci alegerile pe care le facem Chiar daca unele situatii sunt grele, este important sa continuam sa mergem, oricat de mici ne-ar fi pasii in acel moment. O calatorie ne poate duce departe chiar daca am mers incet si pentru mult timp.
Asa ca, acum, daca te simti blocat, cel mai probabil motivele sunt urmatoarele:

1. Nu ti-ai asumat responsabilitatea pentru situatia in care te afli. Prea multi oameni au obiceiul de a da vina pe ghinion sau factori exteriori pentru imprejurarile in care se afla sau pentru greselile pe care le fac. Prea putini sunt cei care recunosc faptul ca situatia lor este rezultatul direct al alegerilor pe care le-au facut. In viata, aceasta este baza pe care trebuie sa o corectezi daca vrei sa cresti.

2. Te-ai lasat prada temerilor. Daca faci lucruri mari si lupti ca sa-ti indeplinesti visele, e cat se poate de firesc sa intalnesti si situatii care te vor face sa te simti nesigur sau inconfortabil. Nu lasa astfel de situatii sa te opreasca fiindca mintea este cea care produce frica, nu realitatea.

3. Iti ignori chemarea. Ceea ce cauti, fie ca iti dai seama sau nu, e senzatia ca traiesti cu adevarat si ca iti traiesti viata asa cum vrei. Nu trebuie sa faci pe plac altor oameni, trebuie sa gasesti acel ceva in care crezi, ceva care te pasioneaza si care te motiveaza sa mergi mai departe, indiferent de ceea ce fac sau spun altii. Pentru ca este mult mai bine sa iti traiesti destinul imperfect decat sa traiesti perfect imitatia vietii altcuiva.

4. Te-ai obisnuit cu negativitatea. Cel mai mare zid peste care trebuie sa treci este cel pe care l-ai construit in mintea ta. Daca nu iti controlezi atitudinea, atunci aceasta te va controla pe tine. Sentimentele negative sunt ca buruienile, apar din nou daca nu le smulgi din radacina. Asa ca ia-ti viata in maini, crede in tine, ignora-i pe cei care vor sa te descurajeze si evita oamenii si obiceiurile negative.

5. Nu apreciezi ceea ce ai. Fa o pauza. Respira adanc si usor. Bucura-te ca esti in viata si spune "Multumesc". Poate ca in acest moment nu ai tot ce vrei, dar ai tot ce-ti trebuie pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Viata nu e perfecta, dar cu siguranta e frumoasa.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016