Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti cultiva singur nefericirea. Greseli pe care le facem cu totii

Tags: relatii, iubire, gandurile negative, critica, fericire

De foarte multe ori alunecam inspre obiceiurile nesanatoase. Nu fiindca asta ne dorim, ci fiindca mintea noastra e obisnuita sa puna un accent mai mare tocmai pe aspectele negative. Asa cum ne facem griji zece zile in legatura cu ceva, dar ne bucuram numai una cand se intampla un lucru minunat.
Sunt greseli pe care le facem, dar pe care le putem transforma in lectii. Iata, asadar, acele mici obiceiuri negative la care e bine sa renuntam:

1. Ne hranim gandurile negative. Indiferent de cat de multa atitudine negativista ai parte intr-o zi din partea altor oameni, nu ai de ce sa stai si sa iei parte la aceasta abordare distructiva pe care ei au ales-o pentru vietile lor. Tu decizi cum vrei sa cresti. Gradul de fericire depinde de calitatea gandurilor tale. Asa ca fii un om care gandeste pozitiv. Unele dintre cele mai bune zile din viata ta nici nu s-au petrecut inca.

2. Grabesti iubirea. O relatie stabila apare atunci cand doi oameni isi accepta reciproc trecutul, se sprijina in prezent si se iubesc suficient de mult incat sa isi incurajeze reciproc viitorul. Asa ca nu grabi iubirea. Gaseste pe cineva care te incurajeaza sa cresti, care nu se agata de tine si care te va lasa sa mergi oriunde in lume avand incredere suficienta ca te vei intoarce. Asta inseamna iubirea adevarata pentru care merita sa astepti.

3. Tii cu dintii de cei care nu vor sa ramana. E foarte dureros uneori sa te desprinzi de cineva la care nu esti inca pregatit sa renunti, dar este mult mai dureros sa te agati de oamenii care initial n-au vrut sa ramana. Asa ca daca cineva nu iti ofera aceeasi iubire pe care le-o oferi si se comporta ca si cum nu ai fi un om important, atunci acestea sunt indicii destul de mari ca nici tu nu ai nevoie de ei in viata ta.

4. Ignoram fiecare critica. Cele mai grave minciuni sunt cele pe care ni le spunem noua. Un prieten adevarat va rosti intotdeauna adevarul, chiar daca e dureros. Asa ca nu porni de la ideea ca fiecare om care iti aduce o critica este cineva care te uraste. Unora chiar le pasa si-ti spun pur si simplu adevarul pe care poate tu l-ai negat in mod inconstient.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016