Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 pasi spre un networking eficient

Tags: networking, afaceri, antreprenor, succes, contacte, influenta

Pentru un om de afaceri, capacitatea de a face networking eficient este una din cele mai importante. Aceasta capacitate trebuie antrenata, perseverenta fiind de baza in atingerea succesului. Cum poti deveni expert in networking, sa consolidezi relatiile de afaceri deja existente si sa construiesti altele noi?
Iti prezentam mai jos sapte obiceiuri importante pe care ar trebui sa le cultivi, conform Entrepreneur.com.
 
1. Adreseaza intrebari inteligente
Inainte sa participi la diverse evenimente din bransa in care activezi, afla ce persoane vor participa acolo si cauta-le numele pe LinkedIn si Facebook, pentru a afla ce interese au. In cazul in care aceste persoane fac deja parte din grupul tau de networking, nu presupune ca stii totul despre ele, ci incearca sa afli cat mai multe detalii noi.
 
2. Actioneaza
Imediat ce ai identificat o noua modalitate de a intalni o persoana noua, actioneaza. Spre exemplu, in cazul in care cunosti o persoana care te poate ajuta sa ajungi la o alta, nu ezita sa ii ceri ajutorul.
 
3. Afla povestea fiecaruia
Fiecare antreprenor are o poveste de succes. Aflarea acestor detalii te ajuta sa te apropii de persoana respectiva, dar si sa descoperi noi modalitati de abordare a afacerilor. Cu cat intelegi mai bine care este modul de gandire al persoanei respective, cu atat vei putea comunica mai eficient cu aceasta.
 
4. Impartaseste aspecte importante legate de compania sau de cariera ta
Daca unul dintre contacte te intreaba „Cu ce te ocupi?”, nu ii oferi un raspuns obisuit, predefinit, ci incearca sa ii impartasesti anumite aspecte importante legate de compania in care lucrezi sau de evolutia ta profesionala. Nu ezita sa iti exprimi pasiunile si interesele.
 
5. Noteaza-ti toate aspectele importante
Dupa participarea la un eveniment important, nu trebuie sa uiti un amanunt esential: noteaza-ti toate ideile si subiectele importante care au fost discutate, pentru a nu pierde nicio oportunitate de afaceri. Notarea elementelor importante iti ofera de asemenea subiecte de discutie suplimentare pentru viitor.
 
6. Pastreaza-ti intotdeauna promisiunile
Indiferent cat de „nesemnificativa” ti s-ar parea promisiunea facuta, spre exemplu, efectuarea unui apel telefonic sau raspunderea la un email, asigura-te ca o respecti. Doar asa vei deveni o persoana demna de incredere in ochii celorlalti.
 
7. Rasplateste-ti contactele influente
Fa o lista cu cele mai importante 5-10 contacte si rasplateste-le seriozitatea si increderea in fiecare saptamana. Le poti face mici cadouri virtuale (carti electronice, documente) sau stabileste cate un pranz de afaceri si fa-le cunostinta cu alte persoane din cercul tau. Doar investind in relatii cu alti oameni de succes vei reusi sa iti creezi propria retea de contacte influente.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016