Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri de networking de care nu ai mai auzit

Tags: marketing, sfaturi de networking, interese comune, oportunitati

Cofondatorul si presedintele executiv al LinkedIn, Reid Hoffman, a scris, impreuna cu Ben Casnocha, o carte despre netwoking care se cheama The Start-Up of You. Din ea va prezentam si noi cinci trucuri inovatoare pe care sa le folosesti inainte de a avea cu adevarat nevoie de ele si inainte sa-ti fure altcineva secretul.
Incepe-ti propria asociatie
 
Aduna-ti prietenii si colegii influenti cu interese similare pentru a va impartasi ideile si resursele. Angajeaza-te in discutii de calitate pentru ca intrunirile sa nu egnereze doar un grup de networking. Intalniti-va regulat. Acesta este un mod bun de a mentine soliditatea relatiilor si de gasi idei noi.
 
Cauta persoane, nu oportunitati
 
Oportunitatile sunt atasate de oameni. Identifica oamenii din network ce par a-si fi bagat mainile in oalele bune. Incearca sa intelegi de ce sunt surse de oportunitati si dezvolta cat mai multe legaturi cu mai multe persoane cu aceste caracteristici.
 
Creeaza un fond pentru „oameni interesanti”
 
O parte din venituri e bine sa fie alocata pentru cafele, pranzuri si un ocazional bilet de avion pentru a te intalni cu oameni noi si pentru a sprijini relatiile existente. Alege o persoana care este veriga slaba, dar cu care ai vrea sa ai o alinata mai puetrnica si, vreme de cateva luni, inevsteste timp si energie in construirea relatiei via cunostinte impartasite si oferte de ajutor.
 
Uneste punctele in retea
 
Pune laolalta persoane cu interese comune. Poti sa faci prezentarile pe email. Beneficiile pot sa nu fie imediate, dar asta este in regula. Apoi, gandeste-te la o provocare curenta si roaga o conexiune existenta sa te prezinte cuiva care te-ar putea ajuta. 
 
Fa testul concedierii
 
Daca ai fi concediat astazi, care sunt cele 10 persoane pe care le-ai contacta pentru a-ti oefri sfaturi? Contacteaza-i chiar acum, cand nu ai neaparat nevoie de ceva. Iesiti la o cafea sau suna-i pur si simplu. Nici nu stii ce pepite de aur ai putea gasi in urma unei conversatii care nu are o agenda clara.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016