Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti pune singur piedica. Atentie la neatentie!

Tags: dezvoltare personala, obiective, productivitate, teluri, organizare

In mod paradoxal, chiar si-n cea mai stricta organizare exista o dezordine. Fiindca oricat am incerca sa controlam lucrurile, un dezechilibru va aparea inevitabil. In cele din urma, riscam sa nu mai vedem padurea din cauza copacilor si sa ne intrebam intr-o zi cum de am ajuns in acel punct in conditiile in care am avut intotdeauna grija sa ne uitam in jur.

Tocmai aceasta atentie exacerbata poate sa conduca la urmatoarele greseli, mai ales atunci cand este directionata catre lucrurile gresite:

1. Credem ca a fi ocupat tot timpul inseamna a fi productiv

Am cunoscut la un moment dat un om care parea ca nu mai are timp nici macar sa respire. Era insa un exemplu bun al unui om care putea sa amane un proiect cu saptamanile si chiar cu lunile.

2. Ne petrecem timpul urmarind teluri false.

Uitam uneori ca numarul de fani pe Facebook, de exemplu, nu inseamna neaparat succesul unui site sau al unei afaceri. Un serviciu pe care il utilizam ne poate convinge ca acumularea unor puncte ne apropie de indeplinirea unui obiectiv. Inainte de a deveni insa obsedati de acumularea punctelor, trebuie sa stabilim cat de mult ne foloseste, de fapt, indeplinirea telului in cauza.

3. Invatam sa facem un lucru, dar nu-l facem niciodata.

Foarte multi oameni au cunostintele necesare pentru a reusi, dar se limiteaza sa viseze la ceea ce ar putea deveni realitate. Se opresc singuri la stadiul in care viseaza cu ochii deschisi pentru ca acesta va fi intotdeauna mai simplu decat actiunea propriu-zisa. Sa nu uitam insa ca acumularea cunostintelor nu inseamna nimic fara actiune.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016