Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O zi buna poate continua la fel pana seara

Tags: dezvoltare personala, oportunitati, emotiile, reactiile

Cineva povestea zilele trecute despre cum are grija ca fiecare dimineata sa inceapa asa cum isi doreste, controland mai departe cum se va simti pe tot parcursul zilei. M-am intrebat imediat daca imi amintesc suficient de des ca imi pot controla emotiile si mi-am dat seama ca, din pacate, un singur moment dintr-o zi imi poate strica intreaga dispozitie.


Uitam ca suntem stapanii propriilor emotii si ca totul se rezuma la alegerile pe care le facem. Asa cum ne alegem pranzul dintr-un meniu, la fel de bine ne putem alege reactiile dintr-o gama aflata deja in mintea noastra.

Ceea ce ne face sa reactionam insa defensiv sau negativ tine de un obicei rau, asa cum, din obisnuinta, preferam mereu acelasi fel de mancare de tip fast-food in loc sa ne demonstram ca putem alege si altceva, mult mai sanatos.

Sa ne gandim insa ca ne trezim veseli, ca avem impresia ca nimic nu ne poate strica fericirea in acea zi. Asta pana cand ajungem la birou si varsam cafeaua pe noi. Sau pana cand ne stropeste o masina in prima intersectie. Sau cand ramanem blocati in trafic. Si cate si mai cate.

Dar toate tin de alegeri si de disponibilitatea noastra de a privi lucrurile altfel. Cum revenim la starea pe care o aveam de dimineata? E simplu. Lasam furia sa plece. Ne eliberam de nervi asa cum pleaca si soferul care ne-a stropit cu masina si care o sa isi vada mai departe de drum.

Tragem aer in piept si ne amintim ca avem de ales: traim aceasta zi care nu se mai intoarce niciodata incruntati sau ne bucuram de ea, de faptul ca exista, ca e a noastra si ca e plina de oportunitati.

Adevarul este ca prea multe zile se aduna la final de luna traite aproape fara nicio deoasebire. Fiecare zi este insa deosebita si nicio zi nu revine asa ca ar trebui sarbatorite pe masura. Ce e viata daca nu o sarbatoare continua, asa cum bine a spus Hemingway?
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016