Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri neobisnuite ale oamenilor productivi

Tags: productivitate, program, organizare, liste, dezvoltare personala

Pe mine ma inspira mult de tot oamenii care imi vorbesc despre programe, despre liste, despre echilibru, despre orele de odihna atunci cand trebuie si asa mai departe. In viata mea n-am cunoscut oameni mai organizati si disciplinati decat cei pe care i-am cunoscut in acest an. Totodata, in viata mea n-am cunoscut oameni mai dezorganizati si mai haotici decat alti indivizi pe care i-am cunoscut tot in acest an.
Cum e insa bine stiut, viata ne scoate in calea oamenii potriviti la momentul potrivit. Doar daca ne tinem cu dintii de-o idee sau de un plan bine stabilit nu-i mai vedem si le ignoram prezenta ca fiind una de care nu avem nevoie fiindca nu corespunde planului.

Tocmai de aceea e bine sa nu avem astfel de planuri strans batute in cuie, astfel de idealuri care ne fac sa trecem pe langa oamenii buni si intamplarile frumoase din viata noastra. Ce fac oamenii productivi ca sa fie productivi? Ce ii trimite pe ei la polul opus fata de oamenii dezorganizati? Ce ii face sa ajunga acolo unde isi doresc intr-un ritm care seamana adeseori cu un dans?

1. Imbunatateste-ti ritualul diminetii.

Orice dimineata trebuie sa aiba un ritual. Daca ne trezim cu spaima stiind ca am adormit si ca n-am auzit alarma, alergam furiosi sa prindem metroul, nu mancam fiindca nu avem timp si ne enervam continuu fiindca ajungem cu o ora mai tarziu la serviciu, ziua noastra a inceput pe picior gresit. Daca ne trezim insa cu o jumatate de ora mai devreme decat ne trezim de obice, mancam in liniste, ne bem cafeaua, rasfoim cateva pagini dintr-o carte si plecam la timp reusind sa avem suficiente minute la dispozitie cat sa lasam sa plece fara noi primul metrou intesat de lume, dimineata noastra va fi cu totul alta.

2. Imagineaza-ti intreaga zi.

Stabileste-ti mai intai ce vrei sa faci in ziua respectiva. Ia-le pe rand si imagineaza-ti cum vei reusi sa le faci pe toate eficient. O astfel de cartografiere imaginara a activitatilor de peste zi te va antrena si te va ajuta sa te concentrezi mult mai bine asupra acelei liste din minte.

3. Odihneste-te inainte sa fii obosit.

Numai o minte odihnita este o minte productiva. Daca vrei sa fii activ pe perioada zilei, va trebui sa iei una sau doua pauze in timp ce lucrezi pentru a-ti reincarca bateriile. Atunci cand te odihnesti in mod periodic, vei reusi sa faci mult mai multe lucruri pe parcursul zilei.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016