Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pana la aceasta varsta ar trebui sa...

Tags: dezvoltare personala, greseli, curaj, iubire, fericire

Nu exista o reteta ideala pentru a-ti trai viata. Ce te face fericit pe tine nu il va face obligatoriu fericit si pe cel de langa tine si invers. Iar oamenii isi pot gasi echilibrul in diferite locuri, momente si activitati. Poate ca reteta, daca exista una, consta tocmai in descoperirea acestui echilibru.
 Dar pentru un lucru care tine atat de mult de fiecare persoana in parte, e greu sa prescrii o reteta.

La fel de greu cum e sa prescrii o reteta a succesului. Nu cred in astfel de retete, ci numai in oamenii suficient de hotarati si de pasionati incat sa reuseasca. Iar experienta m-a invatat ca multumirea pe care vrei sa o obtii de pe urma muncii tale e direct proportionala cu eforturile pe care le depui.

Pe masura ce trece timpul, e de datoria ta sa te cunosti din ce in ce mai bine, sa stii ce vrei si sa iti urmezi visele. Asa ca, pana la aceasta varsta, ar trebui deja sa...

1. Fii TU cu adevarat.

Daca ii imiti pe ceilalti, e ca si cum tu nici n-ai exista. Nu trebuie sa te intereseze ce fac ceilalti sau ce fel de persoana si-ar dori sa fii. Trebuie sa descoperi cine esti cu adevarat si care sunt valorile in care crezi. Fii cu oamenii pe care ii placi, nu cu cei de la care incerci sa obtii o simpatie artificiala.

2. Traieste prin iubire.

Orice gand si orice fapta ar trebui sa existe din iubire. Frica este o energie care ne paralizeaza, ne inchide in noi, ne doboara si care, in cele din urma, raneste. La polul opus, iubirea e o energie care se raspandeste, daruieste si vindeca. Atunci cand traiesti prin iubire, iti oferi toate oportunitatile pe care viata le contine. Inseamna sa ai insa curajul de a iubi fiindca iubirea si frica nu fac niciodata casa buna.

3. Sa inveti din greseli.

Greselile fac parte din cursul firesc al vietii. Toata lumea face greseli, nu e nimeni imun. Singura intrebare e daca vrei sa le lasi sa te raneasca sau sa te ajute. Daca minti in legatura cu o greseala, atunci aceasta nu poate fi corectata. Sa dai gres nu e o crima. Gresim atunci cand nu invatam din propriile erori. Greselile pe care le facem sunt cele care ne arata ca am trait o viata plina, fara teama de noi experiente.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016