Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasi mici, efecte mari. Intretine speranta!

Tags: dezvoltare personala, obiective, iertare, eforturi, rezultate

Cu ceva timp in urma, am invatat cum sa nu renunt dupa primul esec. Se pare ca e chiar adevarat ca speranta moare ultima. Am invatat sa cred ca e mai important sa depui eforturi constant decat sa renunti crezand ca nu vei ajunge niciodata unde iti doresti doar pentru ca ai mai renuntat si inainte.
Cred ca disciplina se construieste treptat si ca toate aceste eforturi au un drum al lor, unul convergent care se va finaliza cu niste rezultate care se tes deja, dar pe care nu le vad inca.

Iata cateva lucruri pe care putem incepe sa le facem treptat si la care nu trebuie sa renuntam chiar daca vor fi zile sau saptamani in care le vom da poate uitarii:

1. Invata sa vezi bine in situatiile dificile.

Nu uita ca partea de bine nu dispare atunci cand te afli intr-o situatie mai dificila. Cand stii asta, vei reusi sa gasesti solutii in loc sa te lasi doborat de falsa impresie ca nu mai poti sa faci nimic. Nu lasa un astfel de moment sa te faca sa crezi ca nimic bun ti s-a intamplat.

2. Iarta-te si iarta-i si pe altii.

Am fost cu totii raniti de deciziile noastre si de alti oameni. Si chiar daca a simti durere dupa astfel de intamplari e ceva firesc, uneori aceasta ramane prea mult timp langa noi. Retraim la nesfarsit acea dezamagire si ni se pare greu sa mergem mai departe. Iertarea este singurul remediu. Nu inseamna sa stergi trecutul sau sa uiti ce s-a intmplat, ci sa inveti din incident si sa treci mai departe.

3. Ajuta-i pe cei din jurul tau.

Ofera ajutor celor din jur in masura in care poti. Nu uita ca bunatatea pe care o oferi se intoarce la tine. Ofera solutii daca le ai si arata-le celorlalti ca iti pasa de ei.

4. Asculta-ti inima.

Daca simti ca asta te ajuta, discuta-ti ideile cu cei mai apropiati oameni, insa nu uita sa lasi suficient spatiu in mintea ta pentru propriile decizii. Fa ceea ce simti ca e bine si traieste in adevar.

5. Fii atent la nivelul de stres si fa pauze.

Daca simti ca alergi sau ca timpul zboara pe langa tine, fa o pauza. Respira adanc si da-ti voie sa traiesti intr-un nou ritm. Astfel de pauze iti ofera ocazia de a runca o privire in urma si de a te asigura ca cele mai recente decizii sunt in concordanta cu ceea ce iti doresti sa indeplinesti.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016