Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Perceptia: Cheia imbunatatorii fiecarei fatete a afacerii tale

Tags: dezvoltare personala, perceptia, munca cheia succesului,

Ce parere ai despre afacerea ta si despre ceea ce faci? Poate parea o intrebare ciudata. Totusim modul in care te relationezi fata de ceea ce faci are un impact urias asuora calitatii muncii tale si a modului in care altii te vad pe tine.
De exemplu, gandeste-te la cei peste care dai din cand in cand, cei care merg in directia in care-i duce munca, dar, in mod evident, nu se bucura deloc. Imediat ii remaci. Si asta pentru ca se vede in nivelul lor de energie, in limbajul corpului, in atitudine si in rezultate.

Acum gandeste-te la cei din tabara opusa. Gandeste-te la cei care isi iubesc in mod clar munca. Nu este la fel de usor sa-i remarci. Si asta pentru ca cei care muncesc cu pasiune au o calitate extrem de atractiva care ii face sa se simta bine in propria piele. Entuziasmul lor este molipsitor.

Imbunatateste-ti perceptia si vei imbunatati totul

Oamenii sunt atrasi de cei care sunt inspirati, pasionati si care se bucura de activitatea lor. 
Indiferent de domeniul in care lucrezi, uita-te la lucruri un pic diferit. Distreaza-te. De exemplu, nu lucra de la birou, experimenteaza dintr-un laborator creat in garsoniera ta. 

Ce spunem noi aici nu este un lucru nou, ci unul dezbatut de multe vreme in sferele de specialitate, printre corporatisti adica. Iti dam mai jos un comentariu la un post intitulat Peceptia = Cheia succesului:

'Te-ai intrebat vreodata cum se fac in general evaluarile pentru crestere salariala si avansari? Se aduna sefii si incep sa discute:
 X-ulescu e ok, e baiat bun, de nadejde, are idei bune, are capacitati de lider. Z-ulescu se chinuie mult, isi face treaba, dar e un executant.
Ii dam 30% crestere lui X si 10% crestere lui Z. Oricum nu o sa se supere. Si poate avem noroc si X o sa fie fericit cu 30% si nu o sa plece la alte companii. Ar fi pacat sa il pierdem.

Traducere:
X este o persoana extroverta, people person, ti se lipeste la inima, iese tot timpul la tigara cu colegii, se baga in seama, are idei bune, face impresie buna. Dar nu munceste la fel de mult ca Z. Doar ca pare mai leader, pare mai senior, mai matur. Este mai bun negociator, si-a facut mai mult relatii, a influentat mai mult parerea celorlalti despre el. Automat primeste marirea mai mare, chiar daca nu o merita.

Fa urmatorul experiment: cand te mai duci la o carciuma, vorbeste cel mai tare din cei de la masa. Chelnerul o sa iti aduca tie nota   . El te vede pe tine seful gruparii si iti da un cec in alb  '.
 
Autor: Aina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016