Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prietenul toxic la nevoie se cunoaste. 10 semne ca sa-l recunosti

Tags: dezvoltare personala, prieteni toxici, ambitie, valori, prietenie, vampiri emotionali

Cu siguranta avem cu totii povesti de impartasit cand vine vorba de prieteni toxici sau vampiri emotionali. Si, la fel de sigur, toti o sa spunem ca nu ne-am dat seama la timp. Veti recunoaste, mai jos, experiente prin care ati trecut si pe care acum stiti sa le identificati de la o posta. Dar vor mai fi si unele pe care nu le-ati intalnit inca si pe care e bine sa le aveti in vedere.

Si chiar daca un prieten toxic se cunoaste la nevoie (ia-l de unde nu-i!), sunt multe situatii in care suntem tentati sa-i cautam scuze fara sa ne dam seama ca intretinem o relatie care nu face decat sa ne tina pe loc sau, la fel de rau, sa ne transforme si pe noi intr-un prieten toxic pentru alti oameni.

Ce fac prietenii toxici cand isi tin companie prin prezenta noastra necesara numai intr-un context bine delimitat? Iata cateva exemple.

1. Te seaca de energie.

Din punct de vedere psihic si emotional, esti secatuit. In loc sa privesti viata cu optimism dupa o intalnire cu ei, tu simti ca ti s-au inecat toate corabiile.

2. Nu te sprijina.

Te temi sa le povestesti despre ce e nou sau important in viata ta fiindca fie iti vor critica ideile, fie vor gasi alte metode prin care sa te faca sa simti ca nimic din ce ai spus nu e important.

3. Nu au principii clare.

De multe ori, actiunile lor incalca principii morale.

4. Valorile lor sunt opuse de ale tale.

Valorile opuse sunt ca uleiul si apa. Chiar daca ale lor nu sunt neaparat gresite, simti ca nu sunt cele potrivite pentru tine.

5. Nu te poti baza pe ei.

Isi incalca adesea promisiunile si isi pun propriile planuri pe primul loc.

6. Te contacteaza numai cand au nevoie de ceva.

Altminteri, nu dai de ei daca nu vor sa fie gasiti.

7. Nu fac niciun efort sa-ti fie prieteni.

Tu esti intotdeauna cel care ii suna sa va intalniti. Nu te suna inapoi si simti ca nu ti se ofera aceeasi "cantitate" de prietenie.

8. Sunt invidiosi.

Invidia de care dau dovada prietenii toxici s-ar traduce astfel: "Vreau ceea ce ai si vreau sa ti le iau".

9. Nu sunt ambitiosi.

Lipsa ambitiei e contagioasa. Asa cum spune un vechi proverb, nu poti zbura ca un vultur daca-ti pierzi vremea printre curcani.

10. Te enerveaza la culme.

Incepi sa visezi la cum ar fi sa le tai brusc conversatia, sa iti petreci vacantele fara ei, sa le arunci un pahar cu apa in fata.

Cum pui capat unei astfel de prietenii? Pe scurt, nu mai raspunzi apelurilor de falsa criza. Te-ai obisnuit deja ca pentru ei sfarsitul lumii vine in fiecare zi. Nu poti incheia aceasta prietenie decat in doua moduri: scurt si dureros sau lung si dureros.

Vei vedea insa ca vei inceta sa le mai fii prieten in momentul in care nu vei mai dori sa vorbesti numai despre ei.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.86 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

Marius 23-Apr-2013 21:09:38
Extraordinar, am trait asa ceva cu acesti asa zis "prieteni toxici", si vreau sa spun ca toate aceste cuvinte sunt intradevar adevarate, litera cu litera, e incredibil atunci cand te trezesti si te hotarasti ca vrei ca tu sa fii cea mai importanta persoana iar cei de langa tine incearca cu sau fara intentie, sa te "intoxice", ca sa zic asa. Trebuie sa-ti doresti foarte mult schimbarea si sa ai ambitia sa nu te uiti in urma, ci doar inainte! Va doresc un imens succes tuturor, nu mai pierde-ti vremea. Toate cele bune!
mariana 19-Apr-2013 19:39:06
sunt multe de spus.falsitatea unui asa zis prieten este si faptul ca te incarca negativ cu toate problemele-reale sau inchipuite-care l macina apoi dispare cateva zile .- ,timp in care tu de buna credinta te dai de ceasul mortii-vorba vine- sa i rezolvi dementului problemele. incerca o varianta sa te convingi-----plinge lipsa unui lucru minor -daca ti rezolva in 24 de ore problema ta continua sa l vezi --daca insa se eschiveaza ,tergiverseasa rezolvarea da l---- ca i toxic

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016