Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli dupa care sa-ti ghidezi cariera

Tags: management, dezvoltare personala, succes, fericire, oameni de succes

Ti se pare ca ai o cariera care promitea, dar a stagnat in ultima vreme. Nu stii ce sa faci mai departe. Cu alte cuvinte, te-ai impotmolit. Ai deci nevoie de niste reguli. Iti prezentam noi cateva, via Business Insider.
1. Nu exista niciun plan.
 
Nu-ti poti planifica dezvoltarea carierei cu prea mult timp ianinte, cacie xista prea multe variabile. Muncim din doua tipuri de motive: instrumentale si fundamentale. Cele instrumentale sunt lucrurile care ne duc de la punctul A la punctul B, fie ca ne place sau nu. Cele fundamentale sunt cele pe care le consideram valori inerente, adica facem ceva in care credem, chiar daca nu stim unde ne va duce.
 
Secretul este ca motivele instrumentale nu functioneaza. Lucrurile sunt prea complicate, prea imprevizibile. Nu stii niciodata ce se va intampla, asa ca te blochezi. Cei mai multi oameni de succes iau decizii pe baza unor motivatii fundamentale.
 
Incearca sa te ghidezi dupa urmatorul principiu: Traiesc cum imi place mie, nu cum se asteapta lumea sa o fac.
 
2. Gandeste-te la punctele tari, nu la slabiciuni.
 
Oamenii de succes nu se stradiesc prea tare sa imbunatateasca lucrurile la care nu se pricep. Se concentreaza pe ceea ce ii fac sa straluceasca.
 
Concentreaza-te deci pe punctele tale tari. Pozitioneaza-te acolo unde acestea pot produce rezultate. In al doilea rand, fa ceva pentru a-ti imbunatati punctele tari. Identifica oportunitatile de imbunatatire, nu irosi timp cultivand zone unde nu ai competente.
 
3. Nu esti buricul pamantului.
 
Oamenii de succes isi imbunatatesc viata imbunatatind-o pe a altora. Cei care se gandesc la cei din jurul lor sunt mai fericiti. Oamenii mai fericiti au mai mult succes si aceasta este o relatie cauzala, nu corelativa. Iar fericirea este un produs secundar al mainii intinse spre ceilalti, nu rezultatul cautarii ei.
 
4. Fa greseli excelente.
 
Prea multi oameni se feresc sa faca greseli. Sunt atat de preocupati sa nu greseasca, sa nu o dea in bara, ca nu mai incearca nimic. Cei care au cel mai mare succes fac greseli spectaculoase. De ce? Incearca sa faca ceva maret. Dar, de fiecare data cand dau cu bata-n balta, invata cate ceva si se apropie si mai tare de excelenta.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016