Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plutocratia araba descinde la Londra pentru a se distra inainte de Ramadan

Tags: ramadan, febra ramadanului, orientul mijlociu, londra, bani, masini de lux

Este un fenomen care are si propriul nume: „Febra Ramadanului”. Inainte de post, cei cu dare de mana din Orientul Mijlociu merg sa sparga criza londoneza, cheltuind peste masura. In bugetul magazinelor de lux intra mici averi in aceasta perioada de dinaintea Ramadanului, luna de post a musulmanilor care incepe pe 20 iulie, scrie Daily Mail.
Musulmanii milionari si miliardari migreaza spre Londra, pentru a scapa de caldura innebunitoare de acasa si vin sa se distreze, sa se relaxeze si, ianinte de toate, sa-si etaleze avearea. Magazinele, restaurantele, cluburile de noapte si hotelurile se pregatesc de fiesta. Reducerile de vara nu mai conteaza in fata valului de vizitatori care vor cei mai bun pe piata si sunt pregatiti sa plateasca pe masura.
 
Isi aduc masinile de lux cu avionul, se cazeaza la cele mai scumpe hoteluri, vor numai colectii noi de haine si accesorii, precum si produse in editie limitata, iar unii dintre ei cauta si proprietati in cartierele exclusiviste ale capitalei britanice. Fenomenul are deja traditie si castiga, in Marea Britanie, din ce in ce mai multa popularitate, si asta de la interzicerea burkai-ului (vestmantul care ii lasa femei musulmane doar ochii la vedere) in Franta ce i-a indepartat pe turistii musulmani.

Londra este insa mult mai deschisa si isi pune acum la tejghele vorbitorii de araba. Merita sa-i intampini pe acesti turisti exotici cu bratele deschise, caci, daca un britanic cheltuie, in medie, 120 de lire cand merge la cumparaturi, iar un american, 550 de lire, un turist din Arabia Saudita lasa la casa cam 1.900 de lire sterline pe sesiune de shopping.

"Febra Ramadanului este un fenomen urias, care ne aduce milioane”, a declarat Jace Tyrell, de la New West End Company, firma de management a retailerilor din unul dintre districtele de shopping ale Londrei. „Anul trecut, vizitatorii din Orientul Mijlociu au cheltuit 120 de milioane de lire inainte de Ramadan. Suma creste anual. Anul acesta, ne asteptam sa fie mai mare cu 10%”, a adaugat Tyrell, potrivit jurnalistilor britanici.
 
Un Rolls-Royce Phantom Drophead inmatriculat in Abu Dhabi, aici prin cartierul Mayfair din Londra
 
 
Un McLaren MP4-12C tunat si  inmatriculat in Qatar. Valoarea lui este in jurul sumei de 200.000 de lire sterline
 
 
De la stanga la dreapta: Bugatti Veryron, Koenigsegg Agera, Bugatty Veyron, Lamborghini Aventador - toate, inmatriculate in tari din Orientul Mijlociu



 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016