Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sparge barierele creativitatii prin trei tehnici celebre

Tags: dezvoltare personala, creativitate, gandire creativa, idei

De cate ori nu simtim ca ne-a parasit creativitatea? Si de cate ori nu ne luptam cu incercarea de a gasi o idee buna in noianul de idei nu atat de reusite care ne trec prin cap? Incercam si incercam la nesfarsit sa gasim cheia catre ceea ce ne-ar ajuta sa ne indeplinim obiectivul, insa cea mai buna idee pare sa se lase asteptata.

Din fericire, exista tehnici care ne pot ajuta sa schimbam tiparul de gandire creativa pe care il aplicam acum. Ne putem autoeduca in acest sens si ne putem dezvolta creativitatea prin strategii testate si folosite des de specialisti si de cei mai multi dintre cei care au nevoie zi de zi de idei cat mai bune si unice.

1. Limiteaza-ti singur tema.

Cu cat exista mai multe constrangeri, cu atat mai creativi devenim. Posibilitatile nelimitate sunt cei mai mari dusmani ai gandirii independente. Daca nu exista constrangeri, primele lucruri care-ti vin in minte sunt cele mai accesibile amintiri. Vor fi cat se poate de asemanatoare cu ceea ce s-a mai facut deja.

2. Combina idei care par sa nu se potriveasca.

Lasa la o parte logica cu care te va imbia creierul imediat ce vei incepe sa cauti solutii. Lasa la o parte ceea ce e previzibil si stii deja ca functioneaza. Pentru a gandi diferit, combina idei care par sa nu fie compatibile.

3. Priveste situatia de la distanta.

Daca reusesti cu adevarat sa te distantezi de problema, atunci vei putea sa vezi o imagine de ansamblu si sa aplici o gandire creativa si diferita. De ce vrei sa rezolvi problema respectiva? Ce se va intampla daca ai succes? Si cum poti gasi o solutie care sa faca rezultatul sa functioneze?
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016