Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata e prea scurta ca sa tolerezi aceste 8 situatii

Tags: dezvoltare personala, dezordine, neincredere, negativitate, ganduri pozitive

Ar fi ideal sa putem trai 1.000 de ani, dar nu traim atat. Paradoxul este ca ne comportam de multe ori ca si cum urmeaza sa traim atata, ca si cum cineva ne-ar oferi garantia ca vom atinge varsta unei testoase preistorice.


Nu trebuie sa asteptam un eveniment care sa ne zdruncine inainte de a face o schimbare. Sunt lucruri pe care le toleram zi de zi si pe care, pe deasupra, le si aratam cu degetul ca fiind factori negativi.

Renunta, asadar, la toate aceste lucruri sau situatii care stau in calea fericirii tale si aminteste-ti ca viata e mult prea valoroasa pentru a o lasa prada unor astfel de elemente:

1. Oamenii care te influenteaza in mod negativ. Relatiile pe care le construim cu cei din jur ar trebui sa ne ajute, nu sa ne raneasca. Petrece-ti timpul cu oameni buni, sinceri, inteligenti si ambitiosi.

2. Propria-ti negativitate. Nu-ti neglija propriile ganduri. Cu totii vorbim in gand si nu suntem intotdeauna constienti de lucrurile pe care ni le spunem sau de cum acestea ne influenteaza. Asculta-ti gandurile si inlocuieste-le pe cele negative cu unele pozitive.

3. Un spatiu dezorganizat. Fie ca vorbim de propria casa sau de spatiul de lucru, ordinea ar trebui sa fie o conditie permanenta. Cineva a spus, la un moment dat, ca dezordinea din casa reflecta dezordinea din mintea noastra.

4. Un corp nesanatos. Sanatatea ta inseamna viata ta. Ai grija de ea. Mananca la timp si corect, fa exercitii si fa-ti anual un control medical.

5. Teama de schimbare. Viata se schimba. Fiecare zi e diferita. Fiecare zi inseamna un nou inceput si un nou sfarsit. Ofera tot ce-i mai bun si transforma-ti prezentul in ceva minunat.

6. Datorii in crestere. Traieste intotdeauna cu mai putin decat iti permiti in realitate. Nu cumpara lucruri de care nu ai nevoie. Fa-ti un buget si urmareste-ti cheltuielile.

7. Neincrederea in ce putem face. Viata ne suprinde mereu. Dar e o diferenta intre a fi speriat si a fi pregatit. Fii pregatit intotdeauna.

8. Lipsa actiunii. In viata exista doua posibilitati: te misti sau nu, alegi sa faci ceva sau nu, pui mana pe o oportunitate sau altcineva o s-o faca. Nu ai cum sa progresezi fara sa schimbi ceva, fara sa misti lucrurile.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016