Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri care te ajuta sa-ti descoperi pasiunea in viata

Tags: descoperirea pasiunii, pasiune, scop in viata, obiective, dezvoltare personala

Avem cu adevarat nevoie sa ne descoperim pasiunea in viata? Daca suntem multumiti cu o existenta mediocra si monotona, atunci raspunsul este nu. Daca, in schimb, ne dorim sa fim cu adevarat entuziasmati si fericiti, sa muncim din placere, nu din necesitate, atunci descoperirea si urmarea pasiunii devine cel mai important scop in viata.
Dupa ce ti-ai descoperit pasiunea, acest lucru iti va influenta intreaga viata. Vei descoperi ca:

- te simti mai fericit din toate punctele de vedere;
- exprimi entuziasm prin tot ceea ce faci;
- esti mai increzator in fortele proprii deoarece ai gasit ceea ce cautai de foarte mult timp si stii ca te poti imbunatati in mod constant in  respectivul domeniu;
- lucrurile care odinioara te deranjau nu te mai supara deloc;
- nu te mai plictisesti aproape deloc;
- viata devine parca mai simpla.
 
Daca esti pregatit sa iti descoperi si sa iti urmezi pasiunea, iata ce poti face chiar in acest moment:
 
1. Defineste-ti interesele
Noteaza-ti toate interesele, chiar si cele de mult uitate si cele ce par a fi imposibil de realizat. Alege primele 5 interese din lista.
 
2. Cunoaste-ti cu adeverat personalitatea
Evalueaza-ti din nou personalitatea. Exista multe teste online care te ajuta sa iti descoperi tipul de personalitate si modul in care aceasta personalitate iti influenteaza interactiunile si perceptia despre lume.
 
3. Defineste-ti valorile
Descopera ce pretuiesti cel mai mult in viata si care sunt valorile si principiile care conteaza cu adevarat pentru tine. Va trebui sa tii cont de acestea in luarea deciziilor. De exemplu, daca pui mare pret pe flexibilitate, nu vei fi niciodata fericit daca vei adopta un stil de viata rigid, cu un program incarcat.
 
4. Creeaza-ti viziunea
Vizualizeaza-ti viata din toate punctele dee vedere: profesional, personal, financiar, etc. Cum ti-ai dori ca viata ta sa arate peste cinci ani? Noteaza-ti obiectivele principale.
 
5. Simplifica-ti viata
Renunta la sarcinile inutile, care iti consuma timpul si te storc de energie, si fa loc celor cu adevarat importante, care te ajuta sa iti atingi obiectivele. Cu cat vei aloca mai mult timp pasiunii, cu atat vei capata mai multa claritate.
 
6. Rezolva-ti trecutul
Bagajul emotional te stoarce de energie si te impiedica sa evoluezi. Identifica factorii emotionali care te tin pe loc si rezolva orice problema din trecut.
 
7. Citeste si studiaza
Dupa ce ai identificat cele mai importante interese si obiective, informeaza-te temeinic cu privire la acestea. Acorda o atentie deosebita lucrurilor care te entuziasmeaza pe masura ce inveti lucruri noi.
 
8. Gaseste-ti un model
Gaseste o persoana care a reusit sa faca ceea ce tu ti-ai propus. Adreseaza-i intrebari relevante si descopera ce anume a facut persoana respectiva pentru a avea succes.
 
9. Obisnuieste-te cu incertitudinea
Nu va fi usor sa iti descoperi adevarata pasiune. Vor exista, cu siguranta, momente de nesiguranta. Daca vei accepta acest lucru inca de la inceput, poti preveni eventualele frustrari si dubii care pot interveni pe parcurs.
 
10. Ofera-ti timp
Stabileste o perioada de timp pe care o sa o dedici zilnic sau saptamanal acestui scop. Nu iti vei descoperi pasiunea din senin, va trebui sa o cauti si sa iti oferi timp pentru a gandi cat mai limpede.
 
Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016