Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 semne care arata ca te-ai nascut sa fii antreprenor

Tags: antreprenoriat, te-ai nascut sa fii antreprenor, antreprenor de succes, calitati, trasaturi, idealuri, initiativa, trasaturile unui antreprenor

Doresti sa-ti pornesti propria afacere insa nu stii daca ai calitatile necesare pentru a fi un antreprenor de exceptie? Iti prezentam mai jos 10 semne ca dispui de resursele necesare pentru a fi un antreprenor adevarat.
 
1. Iti place sa preiei initiativa     
Atunci cand cei din jur se plang si se intreaba „Cum as putea oare sa rezolv aceasta problema?”, tu nu ai niciun fel de problema si te intrebi in schimb „Ce as putea face acum pentru a imbunatati situatia de fata?” Daca iti place sa gasesti solutii la orice problema intalnita si nu astepti ajutorul nimanui, atunci vei fi un antreprenor de exceptie.
 
2. Nu muncesti doar pentru bani
Ti se intampla deseori sa lucrezi peste porgram si sa faci lucruri care nici macar nu ti se cer? Iti place in mod deosebit sa oferi tot ce ai mai bun, chiar si atunci cand stii ca nu vei fi rasplatit corespunzator? Esti dispus sa lucrezi chiar si fara a fi platit daca ti s-ar oferi oportunitatea de a dezvolta o abilitate importanta sau de a colabora cu o persoana extrem de influenta din industria in care activezi? Daca ai raspuns „Da” la aceste intrebari, atunci esti diferit de majoritatea oamenilor. Dispui de o calitate rara, specifica antreprenorilor de succes. Adevarul este ca nu multi sunt aceia care ar munci mai mult decat trebuie, care ar depune un efort suplimentar, fara a fi remunerati. Cei mai multi oameni vor munci doar daca li se garanteaza castiguri materiale.
 
3. Crezi in idealurile tale
Esti un optimist incurabil care crede ca toate visele se implinesc? Crezi ca vei reusi oricare ar fi obstacolele sau greutatile intalnite? Crezi ca totul este posibil? Atunci, acesta un semnal clar al faptului ca esti facut pentru a deveni antreprenor.
 
4. Stii cum sa-ti vinzi ideile altora
Antreprenorii de succes stiu in primul rand cum sa-si vanda ideile si cum sa-i convinga pe ceilalti ca orice este posibil. Esti consecvent idealurilor tale indiferent ce ar zice cei din jur? Atunci vei fi un antreprenor exceptional.
 
5. Nu iti este teama sa iesi din zona de confort pentru a-ti indeplini obiectivele
Esti dispus sa iti parasesti jobul actual, care iti asigura un trai cel putin decent, pentru a-ti indeplini visul in care crezi, in ciuda faptului ca este posibil sa treaca ani buni de zile pana vei reusi? Te intrebi deseori de ce oamenii se tem sa isi paraseasca joburile plictisitoare, care le ofera siguranta, cand ar putea sa isi incerce norocul, facand ceea ce la place cu adevarat? Atunci esti o persoana cu adevarat rara. Acesta este spiritul antreprenorial: sa-ti poti parasi viata sigura pentru a-ti putea urma visul, in ciuda oricaror obstacole.
 
6. Cauti intotdeauna noi cai de imbunatatire
Esti satisfacut de cum arata lucrurile in prezent sau incerci in mod constant sa oferi mai multa valoare, sa imbunatatesti calitatea serviciilor, sa vinzi mai multe produse? Crezi ca orice lucru poate fi imbunatatit? Atunci esti cu un pas mai aproape de a deveni un antreprenor de succes.
 
7. Vezi oportunitati acolo unde ceilalti nu vad nimic
Acolo unde ceilalti vad doar probleme, tu vezi posibilitati de a obtine profit? Obisnuiesti sa vezi oportunitati acolo unde ceilalti vad doar obstacole? Vezi solutii acolo unde ceilalti vad doar provocari? Atunci ai viziunea unui antreprenor.
 
8. Iti place sa joci dupa propriile reguli
Spui intotdeauna ceea ce crezi sau spui ceea ce vor ceilalti sa auda? Pui deseori la indoiala normele si practicile acceptate de majoritatea oamenilor? Iti place sa joci dupa propriul set de reguli ori de cate ori poti? Atunci esti genul de om care schimba lumea. Iar aceasta este o trasatura de baza a unui antreprenor de exceptie.
 
9. Iti place sa controlezi propriul succes sau esec
Iti asumi raspunderea pentru succesul sau esecul personal? Preferi situatiile in care ti se ofera resurse si apoi esti responsabil de rezultatul final, fie el favorabil sau nefavorabil? Atunci esti facut pentru a fi antreprenor.
 
10. Nu iti place sa traiesti dupa reguli fixe, previzibile
Daca nu iti place sa te conformezi unor reguli fixe, iti doresti libertate de actiune si nu iti doresti un job plictisitor de la 9 la 6, atunci cu siguranta iti va placea sa fii antreprenor.
 
Daca ai raspuns afirmativ la toate cele 10 puncte de mai sus, inseamna ca ai toate calitatile necesare pentru a deveni un antreprenor exceptional.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

caiuspunctro 20-Aug-2012 10:20:11
caiuspunctro 20-Aug-2012 10:19:57

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016