Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 super decizii de trecut pe lista de azi

Tags: dezvoltare personala, prieteni, succes, gandire pozitiva

Chiar daca pe lista mea de azi nu era trecuta si raceala, iata ca inca de dimineata si-a intrat in drepturi. Asa ca a trebuit, mai mult de nevoie decat de voie, sa lungesc putin lista cu vreo cateva medicamente impotriva racelii. Asta nu m-a impiedicat sa bifez insa celelalte lucruri pe care le aveam deja planificate.


Intamplarea face ca recent sa fi povestit cu un prieten despre liste si despre cat de mult imi plac. M-au ajutat, pe mine cel putin, sa devin dintr-o persoana dezorganizata un om mult mai productiv si mult mai disciplinat.

Dar in afara listelor pe care le facem la serviciu, la cumparaturi sau inaintea sarbatorilor de iarna, mai sunt si unele liste pe care le facem pentru noi, pentru cine vrem sa devenim sau pentru unde vrem sa ajungem.

O astfel de lista este si cea de mai jos, presarata cu unele decizii pe care le luam pentru noi daca ne dorim ca pasii nostri sa fie mai mari si mai hotarati:

1. Ofera-ti mai mult timp. Da, a trebuit sa treci prin multe, ti-ai depasit frici, ai dat la o parte bariere, ai indeplinit obiective diverse. Ia insa o pauza uneori fiindca este cat se poate de necesara. Lumea continua sa functioneze si daca tu decizi sa iti acorzi ceva timp doar tie. Profita de aceste momente pentru a descoperi cine esti cu adevarat.

2. Analizeaza-ti vocea interioara. Unii oameni te vor abate de la drumul tau daca ii lasi. Te vor face sa nu crezi in tine prin fraze mici care vor suna uneori ca aceasta: "Revino cu picioarele pe pamant!". Cand se intampla asa ceva, nu le da ascultare, ci concentreaza-te, in schimb, asupra vocii tale interioare. Nu uita ca succesul adevarat in viata nu e reprezentat de ceea ce vad altii, ci de ceea ce simti tu.

3. Sarbatoreste-ti eforturile, nu rezultatele. Esecurile ne ajuta sa ramanem umili, iar succesul ne ajuta sa stralucim, insa numai credinta in noi si determinarea ne vor face sa continuam sa mergem. Asa ca nu te opri si continua sa depui eforturi fiindca dai gres cu adevarat doar atunci cand nu mai incerci.

4. Fii atent la reactiile pe care le ai. Daca schimbi modul in care gandesti, iti schimbi viata. Directia in care merge viata ta depinde foarte mult de modul de a gandi, de bagajul emotional acumulat, de experientele prin care treci si abordarea pe care alegi sa o ai fata de acestea. Fericirea, libertatea si dezvoltarea ta ca individ depind de modul in care alegi sa reactionezi la ceea ce se intampla in jur.

5. Exerseaza-ti gandirea pozitiva. Meriti o zi in care niciun fel de grija sa nu-ti tulbure fericirea. O zi in care, chiar daca oamenii sunt insensibili si nepoliticosi, tu sa nu te superi fiindca intelegi ca minunile de care esti inconjurat sunt mult mai mari decat dezamagirile de care ai avut parte.

6. Concentreaza-te asupra urmatorului pas pe care il ai de facut. Nu exista situatii fara iesire, ci doar oameni care au renuntat sa mai gaseasca vreo solutie. Pastreaza-ti speranta vie si nu te concentra pe ce a mers gresit, ci pe ce trebuie sa faci mai departe. Consuma-ti energia in timp ce te indrepti catre o rezolvare, nu in timp ce privesti cu regret catre o greseala din trecut.

7. Invata sa fii un om bun cu adevarat. Cea mai buna alegere pe care o poti face este sa fii bun cu adevarat si sa ii respecti pe ceilalti in mod sincer. Chiar daca nu intotdeauna vei primi aceeasi doza de bunatate din partea celorlalti, cu siguranta nu va fi trecuta cu vederea. Si chiar si atunci cand nu va fi apreciata de toti cei din jur, bunatatea ta va aduce mai multa bucurie in propria viata si-i va mari valoarea. Ce oferi se intoarce la tine in moduri greu de ghicit. Asa ca fii bun oricat de des poti si bucura-te de o lume mult mai pozitiva la care contribui si tu.

8. Exprima-ti recunostinta fata de cei care au castigat-o. In viata vei avea parte de trei tipuri de prieteni: prieteni pentru un motiv, prieteni pentru un anotimp si prieteni pentru o viata. Ia aminte la cei pe care ii cunosti deja de mult timp si care au toate sansele sa fie alaturi de tine intreaga viata. Fii recunoscator fiindca sunt in viata ta.

9. Fii recunoscator pentru tot ceea ce ai deja. De multe ori consideram ca ni se cuvine tot. Cum ai reactiona insa daca ai face cuiva un cadou si acea persoana nu ti-ar multumi? I-ai mai face si a doua oara un cadou? Evenimentele zilnice din viata ta functioneaza dupa acest principiu simplu. Asa ca pentru a atrage mai multe lucruri bune, trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce ai deja.

10. Bucura-te de tine si de viata. Printre obiective, responsabilitati, obligatii si orice altceva mai intervine, nu uita sa te bucuri ca traiesti, ca existi. Profita de fiecare moment si ofera-i valoare traindu-l cu adevarat.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016