Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 lucruri pe care sa NU le mai faci daca vrei sa fii fericit

Tags: fericire, lucruri pe care sa nu le mai faci, un nou inceput, dezvoltare personala, standarde

"Nimeni nu poate sa se intoarca in timp si sa fabrice un nou inceput, insa oricine poate incepe azi si sa fabrice un nou sfarsit" a spus Maria Robinson. Daca iti doresti acest nou inceput si esti dispus sa lasi trecutul in urma pentru totdeauna si sa nu ii mai permiti sa iti influenteze prezentul sau viitorul, iata cateva idei bune pe care sa le pui in aplicare incepand chiar de astazi.
1. Nu mai fugi de problemele tale
 Infrunta-ti problemele. Si nu, nu va fi usor, nu exista nimeni pe lume care sa poata rezolva problemele imediat ce apar. Suntem facuti sa ne suparam, sa ne intristam, sa ne impiedicam si sa cadem, dar si sa ne ridicam de jos. Pe parcursul vietii, ne confruntam cu numeroase probleme si suntem nevoiti sa invatam, sa ne adaptam si sa le rezolvam. Aceste probleme ne ajuta de fapt sa devenim mai buni si mai intelepti.
 
2. Nu mai petrece timp cu oameni nepotriviti
Viata este mult prea scurta pentru a-ti pierde timpul in compania oamenilor nepotriviti. Daca cineva te vrea cu adevarat in viata sa, iti va face loc acolo. Nu insista niciodata sa faci parte din viata cuiva care te respinge sau te ignora in mod repetat. Si nu uita, adevaratii prieteni nu sunt cei care iti sunt aproape in clipele de fericire, ci cei care te sustin in cele mai grele momente din viata.
 
3. Nu te mai minti singur
Poti minti pe oricine pe lumea asta, insa nu te poti minti pe tine insuti. A fi sincer cu tine este poate cel mai greu.
 
4. Nu mai incerca sa fii altcineva
Cand toti oamenii din jur vor sa para altcineva, este foarte dificil sa fii tu insuti. Cineva va fi intotdeauna mai destept, mai frumos, mai bogat sau mai tanar decat tine, insa nu uita ca nu mai exista nimeni ca tine. Nu te schimba doar pentru a fi pe placul altcuiva. Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor placea asa cum esti.
 
5. Nu te mai teme de greseli
A face ceva si a gresi de o suta de ori este mult mai productiv decat a alege sa nu faci nimic. Fiecare succes are in spate o serie de nereusite si fiecare esec trebuie privit ca un pas inainte. Nu uita ca vei ajunge sa regreti mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut decat cele pe care le-ai facut.
 
6. Nu mai incerca sa cumperi fericirea
Poti incerca sa iti cumperi fericirea, insa nu uita ca in realitate conteaza micile placeri care sunt complet gratuite: dragostea, bucuria si pasiunile.
 
7. Nu mai fi pasiv
Nu iti crea singur probleme. Evalueaza situatiile, ia o decizie si actioneaza. Nu poti schimba nimic daca ramai pasiv si refuzi confruntarea. Orice progres implica o doza de risc. Nu poti ajunge mai sus daca nu risti.
 
8. Nu mai considera ca nu esti pregatit
Nimeni nu se simte vreodata 100% pregatit pentru a incepe ceva nou. Majoritatea oportunitatilor din viata ne forteaza sa iesim din zona de confort si sa ne infruntam temerile.
 
9. Nu-ti mai plange singur de mila
Viata nu este usoara si, de multe ori, nu vei intelege de ce ti se intampla anumite lucruri. Cu totii trecem prin momente dificile in viata. Important este sa constientizezi greselile si sa le indrepti. De multe ori, iti dai seama abia tarziu ca anumite provocari si probleme te-au ajutat sa devii mai puternic si sa ajungi intr-un loc mai bun. Asuma-ti responsabilitatea pentru faptele tale si inceteaza cu autocompatimirea.
 
10. Nu iti mai cobori standardele pentru altii
Nu iti cobori standardele si nu renunta la principiile tale pentru nimeni.
 
11. Nu mai respinge relatiile noi doar fiindca cele vechi nu au functionat
Exista un motiv pentru care ai intalnit toate persoanele din viata ta. Unele te-au folosit, altele te-au invatat, altele te-au testat. Insa unele vor scoate tot ce e mai bun din tine.
 
12. Nu mai astepta ca altcineva sa iti aduca fericirea
Daca nu esti fericit cu tine insuti, nu vei fi fericit in compania nimanui. Trebuie sa fii mai intai suficient de echilibrat si fericit in propria piele pentru a putea fi fericit alaturi de altcineva. Fericirea vine din interior, nimeni nu ti-o poate da sau lua.

Sursa: Positive Thoughts
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

aura 13-Sep-2012 19:23:34
invatati

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016