Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri de care sa tii cont cand esti pe punctul de a renunta

Tags: motivatie, renuntare, vise, succese, motive, obiectiv

Motivatia, asa cum am citit recent intr-un articol, trebuie inclusa intr-un program. E bine sa stim ca exista momente in care ne vom simti mai putin motivati si vor exista si perioade in care o sa ne intrebam de ce ar trebui sa mergem mai departe pe acelasi drum.

Este esential sa stim cum sa ne repunem in functiune si cum sa ne adunam laolalta tot curajul si toata determinarea care ne-au motivat atunci cand am pornit la drum. Fie ca vorbim de cariera, de un proiect personal sau de propria afacere,  motivatia se poate diminua uneori din varii motive.

Sa ne salvam de la a renunta si de la a regreta mai tarziu, amintindu-ne de cele de mai jos:

Sa nu uitam niciodata de ce facem ceea ce facem si de ce urmarim acel obiectiv. De obicei, avem motive destul de puternice pentru care urmarim un scop. Atunci cand ne pierdem motivatia, uitam in intregime de ceea ce ne-a animat la inceput. Este momentul in care trebuie sa revenim la ceea ce simteam atunci si sa ne concentram asupra rezultatului, amintindu-ne de ce am inceput totul initial. Si sa ne amintim si cum ne simtim cand ne indeplinim visele.

Sa ne amintim de succesele inregistrate in trecut. Cu siguranta ne-am indeplinit si alte vise in trecut. Am luat examene, am calatorit, am cunoscut oameni pe care ne doream sa-i cunoastem. Sa rememoram acele momente si ce am simtit de fiecare data. Sa folosim aceleasi principii care au functionat atunci. Daca am reusit in trecut, inseamna ca suntem inzestrati cu ceea ce ne trebuie pentru a actiona si in prezent in directia dorita.

Care e cel mai rau lucru care se poate intampla? De multe ori nu ne urmam visele fiindca ne temem de necunoscut. Teama poate fi si un factor stimulator, dar ne poate tine si pe loc. Ne putem folosi de acest sentiment in doua feluri, ambele spre folosul nostru. Cum va arata viata noastra peste un an daca vom renunta acum? Si cum va arata viata noastra peste un an daca, dimpotriva, nu renuntam si ne dublam eforturile?
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016