Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care sigur vrem sa nu le mai uitam

Tags: dezvoltare persoanala, succes, afacere, esec, inteligenta

Desi multi oameni au toate cunostintele necesare pentru a porni pe un drum ascendent, exista unele lucruri pe care acestia le uita si fara de care nu pot merge mai departe, simtind ca viata lor s-a transformat intr-un cerc vicios.
In viata nu exista insa tipare decat daca noi alegem sa le vedem astfel. Asa ca atunci cand simtim ca ne impiedicam de unele greutati, e bine sa le identificam calcaiul lui Ahile si sa le inlaturam in loc sa ne spunem ca stiam ca asa se va intampla doar pentru ca am mai trecut prin asa ceva.

1. Inteligenta si cunostintele acumulate nu inseamna nimic fara actiune.

Indiferent de studiile absolvite sau de inteligenta pe care o mostenim, nu reusim sa mergem mai departe si sa crestem daca nu actionam. Diferenta intre a sti cum sa faci ceva si a face efectiv acel lucru este una majora.

2. Fericirea si succesul sunt lucruri complet diferite.

Multi oameni ajung sa fie nefericiti pentru ca identifica succesul cu fericirea si uita ca exista oameni foarte bogati care nu sunt fericiti si care au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au obtinut succesul.

3. Fiecare isi conduce propria afacere.

Indiferent de modul in care iti castigi banii si de profesia pe care o ai, muncesti pentru tine. Intrebarea este "Ce vinzi si cui?". Pentru ca si atunci cand ai un program full-time si lucrezi in cadrul unei companii, iti conduci propria munca si iti vinzi ore din viata la un pret fix catre un cumparator (angajatorul tau).

4. Prea multe alegeri ingreuneaza decizia.

Intr-o era a informatiei care circula cu o viteza ametitoare, optiunile si oportunitatile de inovare par fara sfarsit. Avem de ales intre din ce in ce mai multe lucruri, fapt care duce, de cele mai multe ori, la si mai multa nehotarare.

5. Toti oamenii au trasaturi care ii pot conduce in egala masura spre succes sau spre esec.

Indiferent de pozitia sociala a oamenilor, cu totii pot reusi sau da gres. De exemplu, un domeniu in care avem succes se poate datora faptului ca am investit foarte mult timp in directia respectiva. Dar chiar daca reusim intr-o privinta, putem da gres in alta. Nimeni nu e perfect.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016