Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lectii de viata traita cu intelepciune

Tags: dezvoltare personala, fericire, inteligenta, lectii, experienta

Invatam din trecut, invatam din propriile greseli, invatam prin puterea exemplului. Daca suntem cu adevarat intelepti sau ne dorim sa ne schimbam viata in bine mai usor, ne deschidem si mai mult ochii, ciulim urechile si ne propunem sa invatam si din greselile pe care le fac altii, alegand sa credem in concluziiile pe care le-au tras deja altii.

Asa ca, mai jos, va prezint cateva lectii de viata pe care oameni mai intelepti si mai in varsta decat noi au ales sa le impartaseasca si altora, ca certitudini la care ei au ajuns dupa aproape o viata:

1.Fericirea nu este un loc anume, nu poate fi cumparata, imprumutata, consumata si nici purtata. Fericirea este experienta sacra de a trai fiecare moment cu iubire si recunostinta. Intotdeauna va exista ceva pentru care sa fim recunoscatori si intotdeauna va exista un motiv pentru care sa iubim.

2. Fii un elev intreaga ta viata. Experimenteaza, invata si acumuleaza intelepciune. Cauta sa afli cat mai mult si nu te feri de provocarile pe care ti le aduce viata doar pentru ca nu cunosti informatiile respective.

3. Experienta este cel mai bun profesor. Nu incerca sa memorezi tot ceea ce inveti sau ce te invata altii. Invata sa practici ceea ce ai aflat in teorie. Viata va avea grija sa iti ofere lectiile cele mai importante atunci cand iti propui sa inveti din orice si vei retine exact lucrurile cu adevarat esentiale pe care le vei si trai.

4. Sunt deciziile tale, sunt actiunile tale, e viata ta. Traieste fara sa ai regrete. Asuma-ti deciziile, respecta-le si asuma-ti consecintele faptelor tale. Continua sa muncesti din greu chiar si atunci cand soarta pare sa fie potrivnica. Insista. Viata ii va rasplati in cele din urma pe cei care nu renunta asa de usor.

5. Nimeni nu e "prea ocupat" pe lumea asta. Totul tine de cum ne stabilim prioritatile. Nu spune niciodata ca nu ai suficient timp. Acelasi numar de ore le-a fost dat si lui Leonardo da Vinci, si lui Einstein.


6. Ai rabdare si rezista. Intr-o zi, durerea pe care poate ca o simti acum iti va fi de folos. Nu vei sti niciodata cat de puternic esti decat atunci cand singura optiune e de a fi puternic. Durerea nu apare in vietile noastre fara motiv, e semn ca ceva trebuie sa se schimbe, e un semn care ne spune ca e de datoria noastra sa ne indreptam catre un viitor mai bun.

 
7. De multe ori, e mai bine sa fii bun decat sa ai dreptate. Nu avem nevoie intotdeauna de o minte sclipitoare, ci de o inima care stie sa asculte. Uneori e mai greu sa fii bland si bun decat inteligent.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016