Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevar sau provocare: femeile sunt manageri mai buni decat barbatii

Tags: adevar sau provocare, femei, manager, barbati, stil de conducere, control, echipa, feed-back

In mod tipic, femeile opereaza si conduc afacerile in moduri semnificativ diferite fata de barbati. Studiile recente au relevat faptul ca, desi barbatii si femeile manageri castiga propria parte a leului in privinta stilului de conducere, femeile au ceva in plus.
Biologic vorbind, femeile sunt mai flexibile decat barbatii
Dupa cum bine stim, diferentele de gen apar ca rezultat al naturii, dar si al modului in care crestem. Nu numai societatea ne transforma in barbati sau femei, ci natura insasi.
 
In ultimele decenii, cercetatorii au descoperit variatii psihologice ale creierului femeilor si barbatilor. De exemplu, creierul masculin este cu 10% mai mare decat cel al femeilor, dar femeile au mai multe celule nervoase in anumite zone. In acelasi timp, femeile au mai multe conexiuni intre cele doua emisfere, ceea ce le face mai rapide la transferul de date intre stanga verbala si dreapta intuitiva. Rezultatul: femeile sunt mai flexibile si se descurca mai bine la multitasking. Barbatii sunt, de obicei, orientati spre partea stanga a creierului, ceea ce-i ajuta la rezolvarea ecuatiilor abstracte si a problemelor.
 
Fetele si baietii sunt, totodata, modelati de seturi diferite de reguli si asteptari. Genul coloreaza comportamentul, perceptia si aproape tot restul.
 
Femeile dispun de anumite puncte tari in domeniul leadership-ului
La comparatiile tipice, barbatii sunt vazuti ca manageri dependenti de control, iar femeile de abordarea bazata pe conses, pe echipa.
 
Femeile sunt mai dispuse sa construiasca, sa exploreze partile bune ale compromisului si sa solicite si alte opinii. Prin contrast, barbatilor li se pare ca, daca cer ajutorul cuiva, dau impresia de nesiguranta.
 
Alte puncte tari ale femeilor-lider:
Femeile sunt mai bune la incurajarea membrilor echipei.
Femeile incurajeaza deschiderea si sunt mai accesibile.
Femeile sunt mai tolerante la diferente.
Femeile identifica mai rapid si mai corect problemele.
Femeile sunt mai bune la definirea asteptarilor unei pozitii si la furnizarea feed-back-ului.
 
Pe de alta parte, barbatii tind sa aiba mai multa incredere in ei insisi si sa ia decizii mai repede. Sunt specialisti in formarea de echipe care sa rezolve rapid sarcini, pe termen scurt adica, spun psihologii.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016