Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva lucruri pe care uitam ca le facem gresit

Tags: dezvoltare personala, greseli, trecut, conflict, judecata

In viata de zi cu zi, avem nenumarate obieceiuri gresite care ne sacaie si de care incercam sa scapam. Acestea sunt acele obisnuinte pe care le-am identificat si pe care incercam sa le schimbam. Exista insa si lucruri pe care le facem in mod frecvent, dar pe care nu le mai observam chiar daca sunt printre cele mai daunatoare.
Iata numai cateva dintre acestea:

1. Judecam dupa aparente. Ii judecam pe unii oameni in functie de ceea ce ne arata, uitand ca, de multe ori, acestia au ales sa ne arate numai cateva aspecte ale personalitatii lor, unele dintre acestea determinate de un conflict interior. Ne grabim prea des sa tragem concluzii doar pentru a ne face griji inutile. Trebuie, in schimb, sa exersam retinerea, rabdarea si blandetea.

2. Vrem ca ceilalti sa fie perfecti. Uitam ca, inainte de toate, noi suntem departe de a fi perfecti. Cand ne asteptam ca alti oameni sa nu ne dezamageasca niciodata, atunci nu vrem sa cunoastem cu adevarat un om, ci ne dorim ceva perfect care, in realitate,  nu exista. In schimb, trebuie sa ii apreciem pe oameni pentru ceea ce sunt si pentru lucrurile bune pe care le aduc in viata noastra.

3. Ne concentram asupra tuturor si uitam de noi. Putem face lumea un loc mai bun doar daca incepem cu noi. Daca ne cautam scopul in viata in afara noastra, trebuie sa ne oprim si sa privim in interior pentru ca doar acolo vom gasi energia de care avem nevoie pentru a face primul pas. Trebuie sa identificam lucrurile care ne fac sa traim cu adevarat si sa le hranim pana cand viata noastra devine una cu ele.

4. Tinem cu dintii de lucrurile gresite prea mult timp. Sa renuntam la trecut nu inseamna sa uitam. Inseamna doar ca apreciem amintirile frumoase, depasim obstacolele si mergem mai departe. A renunta la trecut inseamna sa poti fi recunoscator pentru experientele care te-au facut sa razi sau sa plangi si care te-au ajutat sa cresti.

5. Nu ne recunoastem greselile. Cele mai multe greseli pot fi iertate atunci cand avem curajul sa le recunoastem. Trebuie sa fim destul de sinceri incat sa stim ca ceea ce facem intr-un anume moment nu produce rezultatele dorite si ca trebuie sa ne schimbam actiunile. Uneori o greseala poate fi exact lucrul de care avem nevoie pentru a privi lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016