Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele doua voci pe care le ascultam cel mai des

Tags: dezvoltare personala, cariera, rabdare, frica, proiecte

"Faci ca totul sa sune mult prea usor!" mi-a spus aseara un prieten in timp ce incercam sa-l conving sa nu mai tina lucrarile de grafica numai pentru el. "Nu e", i-am raspuns. Prea putine lucruri in viata sunt "usoare", mai ales daca vorbim de cariere pe care ni le construim singuri.
Dar omul, prin esenta sa, este construit sa ii fie frica si de bine, si de rau. Asa ca traim simultan cu cele doua frici: cea constienta este frica de rau, de necunoscut, de schimbare. Cea inconstienta este frica de bine si este, in acelasi timp, cea care saboteaza posibilitatea schimbarii, decizia de a trece la actiune, de a nu mai amana indeplinirea dorintelor pe care ni le dicteaza inima.

Exista o varsta la care dai ratiunii fraiele inimii si lasi inima sa decida cand vine vorba de cariera. Si poate tocmai asta este varsta intelepciunii, cand esti pregatit sa rastorni ceea ce pana nu demult a parut o menghina si nu un parcurs firesc si liber.

Pentru a face o schimbare, pentru a renunta alegand in acelasi timp un nou inceput, trebuie sa fim sinceri cu noi insine. Renuntarea nu se poate produce treptat deoarece a amana inseamna a ne minti in continuare lasand ambele frici la suprafata si renuntand sa ne mai ascultam cu adevarat.

Singura voce pe care o vom mai auzi va fi aceea care ne va spune fie ca "pare prea usor", fie ca "e prea greu". A trai din plin in prezent nu inseamna sa pornesti in cautarea unor aventuri care sa iti mareasca nivelul de adrenalina, ci sa te iei la tranta cu aceste doua frici si sa actionezi pentru a-ti duce proiectele la capat.

Si nu o sa fie usor, dar nu va fi nici greu: va fi exact asa cum trebuie sa fie, va fi un drum pe care numai tu il poti parcurge stiind ca vei fi intotdeauna cu un pas inaintea lucrurilor pe care le-ai facut cu o zi in urma doar fiindca ai ales sa mergi mai departe. Toti suntem, de fapt, constructori. Ne consolidam singuri drumul si-l pavam tot singuri fiindca exista nenumarate lucruri pe care va trebui sa le facem de unii singuri.

Atunci cand incepi sa iti amintesti de ceea ce iti doresti cu adevarat, cele doua frici vor avea o voce care se va auzi din ce in ce mai slab si vei fi surprins sa constati ca argumentele pe care ti le aduceai inainte ca sa te descurajezi singur dispar ca prin farmec si te vei gandi chiar de ce nu ai inceput mai devreme.

Nimic din ce merita sa avem cu adevarat nu se obtine usor. E bine sa stim ca sunt lectii pe care trebuie sa le invatam in viata, iar una dintre acestea este rabdarea. Pe orice drum pornim, va trebui sa avem rabdare. Nu degeaba se spune "Cu rabdarea, treci si marea". Vom ajunge unde ne dorim prin pasi mici, dar siguri. Si doar noi singuri ne vom mai putea opri odata ce am pornit la drum asa cum in prezent tot noi singuri ne tinem pe loc. Ai de ales, invinge-ti cele doua frici!
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016