Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari regrete ale oamenilor, pe care tu le poti evita

Tags: regrete, patul de moarte, fericire, sentimente, prieteni, resentimente

Bronnie Ware, o doamna care a lucrat ani de zile cu oameni aflati pe patul de moarte, a realizat o lista cu cele mai frecvente cinci regrete pe care oamenii le recunosc atunci cand stiu ca este prea tarziu si viata lor se apropie de sfarsit.
Iata care sunt cele mai frecvente regrete ale oamenilor:
 
1. Imi doresc sa fi avut curajul sa imi traiesc viata asa cum as fi vrut eu, nu asa cum vroiau ceilalti
 
Acesta a fost cel mai mare regret al tuturor oamenilor aflati pe patul de moarte. Atunci cand iti dai seama ca viata ta se apropie de sfarsit si poti vedea clar tot ce ai facut in trecut, de-abia atunci constientizezi cate vise au ramas neimplinite. Majoritatea oamenilor nu isi indeplinisera nici macar jumatate din obiective, datorita alegerilor pe care fie le-au facut, fie nu le-au facut.
 
Este foarte important, asadar, sa facem tot posibilul pentru a ne indeplini visele.
 
2. Imi doresc sa nu fi muncit atat de mult
 
Aceasta afirmatie a fost rostita de toti barbatii aflati pe patul de moarte. Acesti barbati se simteau vinovati pentru ca nu petrecusera suficient timp cu sotiile si copiii lor. Femeile si-au exprimat si ele acest regret. Insa acesta a fost marele regret al barbatilor.
 
Simplifica-ti viata si bucura-te de ceea ce ai in prezent. Nu iti dedica tot timpul muncii, vei regreta mai tarziu ca nu ai petrecut mai mult timp cu cei dragi. Invata sa te relaxezi si sa te bucuri cu adevarat de viata.
 
3. Imi doresc sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele
 
Multi oameni isi reprima sentimentele. Prin urmare, se multumesc cu o existenta mediocra si nu isi ating niciodata potentialul maxim. Multe boli se datoreaza resentimentelor acumulate de-a lungul anilor.
 
Nu putem controla reactiile celorlalti. Insa, chiar daca oamenii vor reactiona poate ostil la sinceritate, exprimarea sentimentelor este esentiala. Relatia aceea fie se va imbunatati, fie se va destrama definitiv. Insa cel putin vei putea sa iti vezi mai departe de viata, fara a trai cu resentimente. Exprima-ti sentimentele in mod sincer.
 
4. Imi doresc sa fi pastrat legatura cu prietenii
 
Uneori, oamenii isi dau seama ca si-au neglijat prietenii abia cand se afla pe patul de moarte, iar atunci este prea tarziu. Multi devenim atat de preocupati de propriile noastre vieti incat uitam sa pastram legatura cu prietenii care ne-au fost odata apropiati. Multi oameni si-au exprimat regretul de a nu fi depus suficient efort pentru pastrarea prieteniilor. Nu uita de cei apropiati. Chiar daca esti foarte concentrat asupra indeplinirii anumitor obiective personale, nu iti neglija prietenii si familia. Banii nu iti vor tine de urat, insa prietenii da.
 
5. Imi doresc sa-mi fi permis sa fiu mai fericit
 
Un alt regret des intalnit. Multi isi dau seama abia cand este prea tarziu ca fericirea este o alegere personala. Acesti oameni au ramas blocati in anumite obiceiuri si moduri de gandire. Frica de schimbare i-a impiedicat sa evolueze, i-a facut sa pretinda ca sunt altcineva si ca sunt multumiti asa cum sunt. Insa, in profunzime, isi doreau sa fie cu adevarat fericiti si sa se bucure de viata.
 
Permite-ti sa fii fericit. Zambeste, bucura-te de lucrurile simple, fa lucrurile care iti plac, stai in compania oamenilor cu care te simti bine, urmeaza-ti pasiunile.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016