Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine se trezeste de dimineata...

Tags: procrastinare, procrastination, activitati, inspiratie, multitasking

... incarca primul articolele pe site. Americanii aproape ca au facut o religie in jurul cuvantului "procrastination". Le place atat de mult incat l-au pus si in rama. La ce se refera insa acest cuvant care ii fascineaza atat de mult?

Pe romaneste, la o lene de zile mari. In termeni de specialitate, a procrastina - lat. "procrastinatum": "pro" (pentru) si "crastinus" (ce tine de ziua de maine), potrivit Wikipedia - se refera la a amana sarcinile importante si la a le inlocui cu unele mai usor de rezolvat.

Si sunt, slava multitaskingului, o multime de activitati care te pot "ajuta" sa prelungesti starea de procrastinare. Iti verifici inboxul, citesti presa, iesi la o cafea. Intre timp, iti lasi articolul scris doar pe jumatate si iti propui sa il termini cand te intorci din nou la birou.

Amani putin finalul in asteptarea inspiratiei (sau cel putin asta este scuza pe care ti-o spui). Mai tai de pe lista alte cateva activitati simple care iti iau insa ceva timp si continui sa nu finalizezi articolul pe care l-ai inceput deja cu o ora in urma.

Intr-un final, decizi ca a sosit si momentul in care trebuie sa termini articolul. Inainte de asta, iti mai iei o cafea. Incepi sa scrii si te bucuri vazand ca ai inspiratie si, pe deasupra, si mult spor. In doar cateva minute finalizezi sarcina pe care ai amanat-o atata vreme.

Asa ca te indrepti cu vioiciune, figurat vorbind, catre portalul de marketing si te pregatesti sa incarci mult asteptatul si deja valorosul articol (doar ti-a luat atata timp sa il termini). La entuziasmul tau contribuie si faptul ca ai invins notiunea de "procrastiantion", i-ai invins pe americani cu lenea lor, ai invins, ce mai!

Te-a invins insa si pe tine o colega care, cu mult mai mult spor, a postat un articol pe aceeasi tema inaintea ta.

Morala o gasiti la inceputul articolului.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016