Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine uraste Google si de ce

Tags: google, microsoft, apple, facebook, android

Desi compania are inca foarte multe credite din partea publicului, colegii de breasla din Silicon Valley par a avea sentimente fix contrare. Tensiunile s-au adunat pe parcursul a catorva luni bune, poate chiar in ani, si asta din cauza razboiului patentelor.
Dar de ce? De ce este Google acum ticalosul, oaia neagra? Nu pentru ca ar fi intrinsec rau, ci pentru ca vrea sa faca totul deodata. Si, in plus, este si suficient de arogant pentru a crede ca este in stare de asa ceva.

"Microsoft si Apple au fost dintotdeauna la cutite, asa ca, atunci cand se iau de mana, trebuie sa ne intrebam ce se intampla de fapt", a declarat  un sef de la Google, David Drummond, acuzand cele doua companii ca incearca sa distruga Android. Si are dreptate. Dupa un deceniu plin de dusmanie, Apple si Microsoft par sa-si fi stabilit tinte comune, caci ii uneste ura fata de Google.

Cele doua companii au facut recent front comun pentru a-l bate pe Google in cazul patentelor Nortel, cheltuind miliarde in acest sens. Inainte de asta au incercat sa faca acelasi lucru si in cazul patentelor Novell. Ce urmeaza: patentele InterDigital. Apple se gandeste cum sa le achizitioneze si nu am fi deloc suprinsi daca Microsoft se ofera sa ajute, pentru a se asigura ca nu le obtine Google.

Conflictul devine interesant daca ne gandim va Apple si Google erau, odata ca niciodata, una-n cuget si simtiri. Cele doua companii au fost atat de apropiate, incat CEO-ul pe atunci al Google, Eric Schmidt, s-a alaturat consiliului director al Apple. Iar Google a ajutat la crearea unor aplicatii timpurii pe iPhone (Maps, YouTube etc). 

Lucrurile s-au complicat cand a devenit evident ca Android si iPhone sunt in competitie. Restul e istorie.

Dar, desi Apple si Microsoft au fost combatantii cei mai vizibili in ultima vreme, nu sunt singurii.

Mai este Oracle. In vreme ce procesul intentat de Apple si Microsoft impotriva Android ameninta dezmembrarea platformei si/ sau ridicarea costurilor acesteia, procesul intentat de Oracle ameninta s-o distruga complet. Oracle a dat Google in judecata din cauza utilizarii fara licenta a Java pentru Android — esenta sa.

Lista continua.

Facebook si Google nu s-au placut niciodata. Tensiunile sunt si mai mari acum, din cauza lui Google+. Cele doua parti s-au batut si in public, dar bucataria conflictului este si mai murdara. Multi angajai ai Facebook au dezertat de la Google. Mai e si alianta cu Microsoft care nu face tonurile mai pastelate. Dimpotriva.

Multa vreme, Yahoo a fost rivalul direct al Google. Poate credeti ca, dupa ce Google a inceput sa domine clar piata motoarelor de cautare, se va face liniste. Deloc. Yahoo nu iubeste Google nici in ziua de azi. Cand Microsoft a incercat sa cumpere Yahoo acum cativa ani, Google era vazut ca un potential salvator. Aproape ca a si fost, pana cand a fost nevoit sa dea inapoi in fata unui posibil parteneriat cu Yahoo. Yahoo si-a pus pirostriile cu Microsoft.

Si acum auzim zvonuri ca Yahoo se plange ca Google preia idei pe care ei le-au implementat primii, dar scapa cu basma curata pentru ca domina piata.

Amazon si Google sunt, de asemenea, in relatii ce se deterioreaza. Amazon este pe cale sa intre pe piata tabletelor si o vor face cu propria interpretare a platformei Android. Desi pare ca Amazon instra in spatiul personal al Google, nu uitati ca Google a aruncat manusa primul. 

Ca si in cazul Facebook, multidintre angajatii Twitter sunt fosti angajati Google. Si, desi o afacere pe baza motorului de cautare, parea a aduce cele doua companii al amsa negocierilor, orice chemare la discutii a expirat, iar reinnoirea ei nu apre a fi in plan.

Google a incercat de cateva ori sa cumpere Twitter, iar Twitter s-a retras de fiecare data, ultiam oara lasand miliarde de dolari nesatisfacute. Si, desi ambele companii se complimenteaza in public, in spatele cortinei lucrurile nu sunt chiar roze. In plus, Google+ a pus sare pe rana.

Lista continua. In acest moment, ar fi mai simplu sa enumeram companiile care sunt prietene cu Google, caci nu sunt prea multe. Multe se abtin in public, pentru ca Google este unul dintre cei mai mari potentiali achizitori si nu multe isi permit, asemeni Twitter, Color, Path, Groupon sau Yelp, sa refuze sute de milioane sau chiar miliarde de dolari.

Sursa: techcrunch.com
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016