Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii mai fericit la locul de munca

Tags: fericire, loc de munca, drumul spre fericire, viata profesionala, obiceiuri proaste

Uneori, drumul spre fericire depinde mai mult de lucrurile pe care nu le faci. Trebuie sa renunti la anumite obiceiuri proaste pentru a gasi fericirea, atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Pentru a putea fi mai fericit la locul de munca, renunta la urmatoarele zece obiceiuri care te tin pe loc.
1. Nu mai invinui pe nimeni
Se poate intampla ca angajatii sa faca greseli si sa nu se ridice la nivelul asteptarilor tale. Se prea poate ca anumiti clienti sau parteneri de afaceri sa nu isi respecte promisiunile. Asa ca ii invinuiesti pe ei pentru problemele tale. Insa nu te grabi sa ii judeci pe altii. Poate ca este vina ta. Poate ca nu le-ai oferit training corespunzator angajatilor. Poate ca ai cerut un pret prea mare clientului, mult prea devreme. Este important sa iti asumi raspunderea pentru problemele tale, in loc sa dai intotdeauna vina pe altii.
 
2. Nu mai incerca sa impresionezi pe nimeni
Nimeni nu te place cu adevarat pentru ca functia pe care o detii sau lucrurile frumoase pe care le posezi. Toate acestea sunt doar „lucruri”. Poate ca oamenii sunt invidiosi pe tine, insa asta nu inseamna ca te plac. Sigur, in mod superficial, poate parea ca si cum ei te plac, insa adevaratele relatii nu se bazeaza pe astfel de aspecte superficiale. Relatiile autentice iti aduc fericirea adevarata si vei reusi sa pui bazele unor astfel de relatii doar cand vei inceta sa incerci sa ii impresionezi pe cei din jurul tau si vei fi tu insuti.
 
3. Nu te mai agata de nimic
Atunci cand te simti nesigur sau iti este teama de ceva, incerci sa te agati de lucrurile care iti sunt cunoscute, chiar daca esti pe deplin constient ca acestea nu iti fac bine. Lipsa fricilor si nesigurantelor nu iti aduce fericirea, ci doar depasirea acestora. Chiar daca nu vei reusi sa obtii tot ce iti doresti, prin simplul fapt ca vei incerca si iti vei depasi temerile initiale, vei deveni mai fericit.
 
4. Nu te mai plange
Gandurile noastre si cuvintele pe care le rostim ne influenteaza enorm. A te plange in mod constant cu privire la problemele tale nu te va face sa te simti mai bine, ba dimpotriva. Mai bine iti investesti timpul si energia in gasirea unei solutii.
 
5. Nu ii mai intrerupe pe ceilalti
Atunci cand ii intrerupi pe ceilalti, nu esti doar extrem de nepoliticos, dar ii si transmiti celuilalt mesajul ca nu intereseaza cu adevarat ce are de spus, ci te intereseaza doar ce ai TU de spus. Iti doresti ca oamenii sa te placa? Atunci invata sa ii asculti cu atentie si incearca sa intelegi cu adevarat ce vor sa spuna.
 
6. Nu mai incerca sa ii controlezi pe ceilalti
Chiar daca tu esti seful, nu inseamna ca ai vreun drept asupra celorlalti. Daca te regasesti in mod frecvent in ipostaza de a incerca sa controlezi totul, inseamna ca tu consideri ca obiectivele si opiniile tale sunt mai importante decat ale celorlalti. Controlul functioneaza doar pe termen scurt, insa nu este benefic pe termen lung. Inconjoara-te de oameni care iti impartasesc obiectivele si valorile. Astfel de oameni vor munci mai cu spor si te vor ajuta sa dezvolti relatii mai bune cu clientii.
 
7. Nu ii mai critica pe ceilalti
Chiar daca ai mai multa experienta in domeniu, esti mai educat si te-ai confruntat deja cu multe din problemele cu care se confrunta ceilalti, nu inseamna ca esti mai inteligent, mai bun sau ca parerea ta este mai importanta decat a lor. Fiecare om este diferit. Invata sa apreciezi aceste diferente in loc sa le consideri puncte slabe.
 
8. Nu mai tine predici
A tine cuiva predici inseamna a il judeca. Cu cat ai realizat mai multe pe plan profesional, cu atat vei simti ca esti mai intelept si vei avea tendinta sa tii predici. Insa, atunci cand vorbesti pe un ton superior, oamenii nu te asculta cu adevarat.
 
9. Nu ramane ancorat in trecut
Trecutul este valoros in masura in care inveti din greselile tale si ale altora. Insa trecutul nu te defineste.
 
10. Nu te mai teme
Fiecare dintre noi are diverse temeri. Ne facem griji cu privire la viitor, ne punem la indoiala capacitatea de rezolvare a problemelor si ne temem de reactiile si parerile celor din jur. Este mai usor sa eziti, sa astepti momentul oportun, sa decizi ca trebuie sa amani realizarea unui proiect. Daca iti doresti sa pornesti o afacere, fa primul pas. Daca vrei sa iti extinzi gama de produse, fa primul pas. Lasa grijile deoparte si actioneaza. Altfel, timpul trece, iar momentu prezent este pierdut pentru totdeauna.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016