Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inteligenta emotionala se castiga treptat

Tags: dezvoltare personala, inteligenta emotionala, iubire

Pe masura ce trec anii, te poti bucura de o multime de concluzii intelepte. Dar asta numai daca alegi sa inveti din fiecare pas pe care-l faci. Doar viata ne invata suficient de multe incat sa putem muta si muntii din loc. In plus, cand vine vorba de intelepciune, nu degeaba se spune ca cine nu are batrani sa-si cumpere.


Nu trebuie sa asteptam insa pana la o varsta inaintata ca sa credem ca am acumulat intelepciunea unui batran. E bine sa fim inca de tineri niste intelepti si sa ne dorim sa devenim si inteligenti din punct de vedere emotional.

Iata mai jos concluzii care ne-ar fi scutit de multe neplaceri daca ar fi fost cunoscute la un moment dat, dar care nu ar mai fi fost lectii la vremea lor. In definitiv, totul se intampla cu un motiv si exista un timp pentru toate:


1. Trebuie sa te iubesti pe tine, in primul rand.

Pentru a avea o relatie frumoasa si sanatoasa, precum si de durata, cu altcineva, trebuie sa invatam mai intai cum sa ne fim cel mai bun prieten. Trebuie sa stim sa ne iubim pentru noi pentru a sti cum sa oferim iubire altei persoane care ne apreciaza in loc sa cautam iubire in alta parte doar ca sa compensam lipsa iubirii de sine.

2. Primesti ceea ce oferi.

Peste doisprezece ani, oamenii nu-si vor mai aminti ce haine ai purtat, ce masina ai condus si poate nici macar numele tau intreg. Dar isi vor aminti, chiar si peste toti acesti ani, cum i-ai facut sa se simta si ce amintiri frumoase le-ai oferit. Adevaratul impact pe care il ai asupra celorlalti va depinde numai de timpul si de atentia pe care le acorzi invatandu-i pe cei care stiu mai putin, avand grija de cei care au mai putin, sprijinindu-i pe cei care trec prin momente grele si tolerandu-i pe cei care sunt altfel decat tine.

3. Ce cred cei mai multi oameni despre tine nu are nicio importanta.

Nu ti-ai mai face atatea grij despre ce gandesc ceilalti despre tine daca ai sti la ce intervale se gandesc la asa ceva. Nimanui n-o sa-i pese vreodata de viata ta si de modul in care alegi sa o traiesti mai mult decat tie. Iar asta e un lucru frumos. Urmeaza-ti inima fara sa uiti de ratiune. Cunoaste-te cu adevarat si nu uita ca atunci cand te simti confortabil in propria piele nici nu iti va mai pasa daca unora nu le vei fi pe plac.


4. Prietenii si familia nu te vor sprijini intotdeauna ca sa iti urmezi visele, dar tu va trebui sa le transformi in realitate oricum.

Urmeaza-ti intuitia. A-ti urma intuitia inseamna sa faci ce simti ca e bine, chiar daca altora nu o sa li se para asa. Doar timpul iti va demonstra daca ai avut dreptate, insa instinctul uman da gres rareori. Asa ca nu te ingrijora cu privire la ce vor crede ceilalti. Traieste-ti propriul adevar. Singurii oameni care se vor supara pe tine intr-o astfel de situatie sunt cei care vor ca tu sa traiesti o minciuna.

5. Uneori viata nu se schimba la fel de repede ca oamenii.

Invata sa accepti ca nu toata lumea a ramas la fel. Uneori nu ne este dor de o persoana anume, ci de sentimentul pe care-l aveam cand eram cu persoana respectiva. Unii oameni au rolul de a ramane doar in inima ta, nu si in viata ta. Nu uita ca daca ar fi dorit sa ramana, ar fi inca aici. Uneori trebuie sa uitam ce a fost si sa apreciem ce a ramas, bucurandu-ne de ce va urma. Sa uitam, mai exact, de cei care au uitat de noi si sa mergem mai departe.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016