Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectii pe care le invatam si pe care nu trebuie sa le uitam

Tags: dezvoltare personala, relatii, sfaturi, lectii

Tot ce ni se intampla, se intampla fiindca noi trebuie sa invatam ceva. O sa intalnim oameni care ne vor pune la incercare, oameni care ne vor folosi, dar si oameni de la care vom avea multe de invatat, oameni care ne vor ajuta sa crestem si, ce e cel mai important, oameni care ne vor face sa stralucim prin ce e mai bun in noi.
Daca avem in viata noastra oameni care nu ne aduc nimic bun, e bine sa renuntam la ei. De prea multe ori subestimam puterea cuvintelor, a unui zambet, a unei imbratisari sau a unui gest prin care sa aratam ca ne pasa. Trebuie sa ne reamintim zilnic de lucrurile frumoase pe care le putem oferi.

E foarte placut sa vedem pe cineva zambind. Dar e si mai placut sa stim ca noi suntem cauza acelui zambet. Relatiile cu oamenii din jur ar trebui mereu construite cu multa intelepciune la baza. Trebuie sa ne amintim ca e mai bine sa fim singuri pentru o perioada decat in compania unui om care nu ne aduce nimic bun.

In plus, sa fii singur nu inseamna a fi singuratic asa cum sa fii singuratic nu inseamna ca esti si singur. Mai mult decat atat, nu trebuie sa asteptam ca persoana ideala sa vina in viata noastra, ci trebuie sa fim noi persoana suficient de buna care sa paseasca in viata altcuiva.

Trebuie sa avem in jur oameni care sa ne ajute sa oferim mereu ce e mai bun, dar care sa ne inteleaga si sa ne ajute si in momentele grele in care poate nu mai avem nimic de oferit. Cand doar o persoana ne demonstreaza ca nu tine la noi, nu avem voie sa uitam brusc de toti ceilalti care ne iubesc.

Sa ne amintim ca putem sa fim furiosi, dar ca nu trebuie niciodata sa fim cruzi. Sa nu distrugem ceva pentru totdeauna doar pentru ca am fost suparati pentru un moment.

Si sa ne amintim ca uneori pana si sfaturile sunt de prisos pentru ca o imbratisare poate fi suficienta sau o liniste prin care sa demonstram ca suntem acolo si ca intelegem.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016