Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limbajul ochilor: 10 expresii ale ochilor si semnificatia lor

Tags: limbajul ochilor, limbajul corpului, expresii ale ochilor, interpretarea gesturilor, expresii faciale, contact vizual

"Atunci cand ochii spun un lucru, iar gura spune altceva, un om cu experienta se va increde in primul limbaj" – Ralph Waldo Emerson. Ochii au fost numiti "oglinda sufletului" iar acest lucru nu este la intamplare.
Ne putem alege cu grija cuvintele si controla expresiile faciale si gesturile, insa ochii nu mint niciodata. Ochii ne oglindesc gandurile, emotiile si pot exprima plictiseala, neincrederea, surprinderea, aprobarea, ura sau dragostea. Fara a fi nevoie de cuvinte, ochii au puterea de a atrage, de a infricosa, de a judeca sau de a mangaia. Din acest motiv, limbajul ochilor este unul din cele mai puternice instrumente de comunicare nonverbala.
 
In continuare, va prezentam cele mai importante expresii ale ochilor:
 
1. Ochii zambitori
Un zambet sincer incepe de la ochi. Atunci cand zambesti in mod autentic, se creeaza mici riduri in jurul ochilor, lucru care nu se intampla in cazul unui zambet fals, formal. De obicei, simti imediat cand un zambet este sincer sau nu datorita expresiei ochilor.
 
2. Ochii timizi         
Persoanele care evita contactul vizual in timpul unei conversatii sunt percepute ca fiind nesincere si de neincredere. Cu toate acestea, studiile indica faptul ca nu este intotdeauna adevarat. Atunci cand o persoana este nesincera, aceasta va mentine mai mult timp contactul vizual, deoarece este constienta ca lipsa contactului vizual este perceputa ca fiind un semn al minciunii. Lipsa contactului vizual poate indica mai degraba timiditate, nervozitate sau chiar plictiseala.
 
3. Ochii prietenosi
Atunci cand privim pe cineva in ochi in timpul unei conversatii, ii transmitem ca ne simtim confortabil in compania sa, ca suntem relaxati si increzatori si ca suntem atenti la ceea ce ni se spune.
 
4. Ochii inchisi
Atunci cand ne acoperim sau ne ferim ochii si ne coboram ploapele pentru o perioada mai lunga de timp, incercam sa blocam ceva ce nu dorim sa vedem. Printr-un astfel de gest ne dam de gol cu privire la ceea ce simtim cu adevarat. Chiar daca acceptam verbal o propunere, de exemplu, daca ne ferim sau acoperim ochii atunci cand o facem inseamna ca de fapt nu suntem de acord.
 
5. Ochii care calculeaza
Atunci cand o persoana isi misca ochii dintr-o parte in alta, inseamna ca proceseaza o informatie. Este mult mai dificil sa mentinem contactul vizual in timp ce facem calcule. In special in cadrul unui interviu de angajare, nu este indicat sa privesti intr-o parte in timp ce te gandesti ce raspuns sa oferi deoarece acest gest va fi interpretat ca o lipsa a sinceritatii.
 
6. Ochii blegi
Atunci cand purtam o discutie cu cineva si obesrvam ca persoana respectiva nu ne asculta cu atentie, ne dam seama de acest lucru din modul in care priveste. Daca cineva priveste fara sa clipeasca sau se uita in alta parte, cel mai probabil nu este atent la ceea ce ii spunem.
 
7. Ochii care clipesc des
Atunci cand suntem stresati, ingrijorati sau necinstiti, vom clipi mai des. Nu ar trebui sa consideram insa ca cineva este mincinos din cauza ca obisnuieste sa clipeasca des. Cel mai probabil persoana este anxioasa sau stresata.
 
8. Ochii micsorati
Micsorarea ochilor indica faptul ca persoana respectiva nu se simte confortabil, este stresata sau nervoasa. De asemenea, daca cineva isi micsoreaza ochii in timp ce vorbesti, poate insemna ca nu are incredere in ceea ce spui, nu este de acord cu tine sau nu intelege exact spusele tale. Prin urmare, ar fi indicat sa clarifici orice nelamurire.
 
9. Ochii interesati
Pupilele ni se dilata atunci cand suntem interesati de persoana cu care vorbim sau de obiectul pe care il privim. Totusi, ar trebui sa fim atenti la luminozitatea incaperii deoarece pupilele se dilata in mod natural in medii intunecate.
 
10. Ochii care stralucesc
Se spune ca atunci cand cineva este fericit, ochii ii stralucesc, iar cand cineva este trist, acea stralucire se pierde. Exista date stiintifice concrete care atesta acest fapt. Atunci cand ni se schimba starea de spirit, ni se schimba si expresia ochilor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 143 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 5 comentarii

natalia 13-Nov-2013 17:58:41
va pup ochilor.
natalia 13-Nov-2013 17:57:56
cum se mai spune la ochii?
natalia 13-Nov-2013 17:54:58
cum se mai numeste ochiul?
natalia 13-Nov-2013 17:53:51
cum se numeste ochiul suparat?
Dora 26-Sep-2012 20:23:17
Buna seara,
da,imi doresc f mult revista de Marketing dinamic si Excelenta in vanzari,pt ca asemenea noutati nu le gaseesti in orice publicatie sau in mass-media,refuz sa ma uit la TV,consider ca pierd timpul sau ca ma droghez.Prefer o publicatie interesanta,care sa ma tina in priza,ori de cate ori deschid mailul,e vb de la nivelul meu,in sus,altfel nu pot concepe.
Multumesc voua,pt citirea acestor randuri.
O seara frumoasa si numai bine!
Dora - Onesti

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016