Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 trucuri pentru a alege cei mai buni candidati

Tags: interviu angajare, candidat, intrebari, angajator, post

Procesul de intervievare a candidatilor poate fi unul extrem de dificil si stresant. Multi angajatori uita ca trebuie sa faca si ei o impresie de exceptie in cadrul interviului, considerand ca cel care doreste sa obtina postul este singurul care trebuie sa impresioneze. Pentru a putea alege cei mai buni candidati si a lasa acestora o impresie cat mai buna, urmati sfaturile prezentate mai jos.
1. Deosebeste-te de ceilalti intervievatori
Pregateste-te temeinic inaintea sustinerii interviului. Citeste si reciteste CV-ul candidatului si incearca sa nu te lasi influentat de detalii subiective. Incearca sa fii cat mai deschis la minte si adreseaza cat mai multe intrebari inainte de a-ti face o parere. Nu uita ca majoritatea candidatilor sunt mai timorati la inceputul interviului.
 
2. Imbraca-te ca un profesionist
Modul in care te imbraci si te prezinti in fata candidatului spune ceva despre companie. Nu uita ca reprezinti in mod direct compania in fata candidatului si trebuie sa faci o impresie de exceptie.
 
3. Comporta-te prietenos
La inceputul interviului, prezinta-te frumos si ajuta candidatul sa se simta in largul sau. Nu trebuie in niciun caz sa sperii candidatul. Nu uita ca prima impresie conteaza.
 
4. Fii bine informat
Trebuie sa cunosti in detaliu toate responsabilitatile postului ce trebuie ocupat. Studiaza in detaliu si CV-ul candidatului, pentru a avea toate intrebarile deja pregatite si pentru a putea clarifica orice nelamurire.
 
5. Atentie la limbajul corpului
In timpul interviului, trebuie sa urmaresti cu atentie candidatul si sa sesizezi ce exprima acesta prin limbajul corpului. Pare increzator in fortele proprii? Pare arogant? Pare prea supus? Mentine acesta contactul vizual in timpul interviului?
 
6. Asculta cu atentie
Asculta cu atentie candidatul pentru a putea detecta orice nepotrivire intre spusele acestuia si limbajul corpului. Crede candidatul ceea ce spune?
 
7. Nu judeca
In cazul in care candidatul dinainte a fost extrem de bun sau extrem de slab, nu vei putea analiza in mod obiectiv competentele candidatului pe care il intervievezi. Ia in considerare acest aspect inaintea luarii unei decizii finale.
 
8. Spune-i candidatului exact la ce sa se astepte
Prezinta-i candidatului in mod sincer toate responsabilitatile si atributiile postului. Observa reactiile acestuia.
 
9. Afla care sunt obiectivele candidatului pe termen lung
Trebuie sa afli care sunt obiectivele si dorintele candidatului pentru a vedea daca acestea sunt compatibile cu obiectivele companiei.
 
10. Descopera adevaratul caracter al candidatului
Adreseaza-i candidatului intrebari prin care sa descoperi adevaratele trasaturi de caracter ale acestuia. Studiile au demonstarat faptul ca intrebarile comportamentale sunt cele mai eficiente indicatoare ale performantei.
 
11. Asigura-te ca respectivul candidat detine toate abilitatile necesare postului
Daca ai anumite nelamuriri, clarifica-le in cadrul interviului. La sfarsitul interviului, trebuie sa iti fi facut o imagine clara despre abilitatile candidatului si trebuie sa stii daca acesta poate ocupa cu succes postul respectiv.
 
12. Nu trage concluzii pripite
Nu judeca si pastreaza-ti mintea deschisa pe tot parcursul interviului.Procesul de intervievare a candidatilor poate fi unul
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016